Μαρία Σπυράκη για την άρση ασυλίας: «Σήμερα θα ζητήσω την αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας» – Ανάκληση της υποψηφιότητας στην Α’ Θεσσαλονίκη εξετάζει ο πρωθυπουργός

Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, αναμένεται να ζητήσει αναστολή της κομματικής της ιδιότητας, μετά το αίτημα του Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα για άρση της ασυλίας της, μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση, καθώς πλήττει και τη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με την ίδια. Ειδικότερα, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, δήλωσε πως «σήμερα θα ζητήσω την αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας». Όπως υπογράμμισε, «δεν θέλω να υπάρχουν σκιές».

 

Εξηγώντας γιατί βρίσκεται υπό έλεγχο, η Μαρία Σπυράκη εξήγησε ότι «ένας πρώην κοινοβουλευτικός μου βοηθός, σύμφωνα με το συμβόλαιό του, έπρεπε να είναι περισσότερες μέρες στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο, ο ίδιος για προσωπικούς λόγους, δεν ήταν περισσότερες μέρες στις Βρυξέλες και το Στρασβούργο, δεν ήταν φάντασμα. Ερχόταν. Ήταν παρών στα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα και από απόσταση και λάμβανε ένα επίδομα που λέγεται “επίδομα αλλοδαπής“. Αυτό το επίδομα είναι μέρος του προϋπολογισμού, την ευθύνη για τον προϋπολογισμό του γραφείου μου την έχω εγώ, με την έννοια του επιβλέποντος».  Στη συνέχεια, εξήγησε ότι το επίδομα αυτό «πήγαινε στον λογαριασμό του πρώην συνεργάτη μου, δεν έχω σχέση».

Ανακαλείται η υποψηφιότητά της

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εξετάζει την ανάκληση της υποψηφιότητας της Μαρίας Σπυράκη στην Α’ Θεσσαλονίκης που είχε ανακοινωθεί ότι θα είναι υποψήφια πριν από 12 μέρες. Μάλιστα οι αποφάσεις οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν σήμερα το πρωί.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή