Κυριακή, 14 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

LIVE I Απουσία Μητσοτάκη στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του πορίσματος για το σκάνδαλο των υποκλοπών

Μοιραστείτε το

Με παρόντα τον Αλέξη Τσίπρα, πιθανότατα και άλλους πολιτικούς αρχηγούς και απόντα τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα η συζήτηση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για το Σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η απουσία του πρωθυπουργού και η εκπροσώπηση της κυβέρνηση με πρόσωπο από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, φαίνεται πως αποτελεί συνέχεια της προσπάθειας υποβάθμισης του θέματος από την πλευρά της κυβέρνησης. Αν και η επίσημη κυβερνητική δικαιολογία θα είναι η μη παρέμβαση του πρωθυπουργού σε ζητήματα που αφορούν κοινοβουλευτικές και δικαστικές έρευνες.

Θυμίζουμε ότι το πόρισμα που θα κληθούν να εγκρίνουν τα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας έχει χαρακτηριστεί «απόρρητο» και ως εκ τούτου δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα. Αντιθέτως έχουν δοθεί οι πορισματικές εκθέσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης με αυτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ να συγκλίνουν στην ανάγκη περεταίρω διερεύνησης της υπόθεσης. Αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο της προανακριτικής διαδικασίας της Βουλής, ακόμη και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η τοποθέτηση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην επιτροπή των υποκλοπών, Δημήτρη Τζανακόπουλου:

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.