Λίνα Μενδώνη για το έντονο περιστατικό στο Άργος: Καθάρισαν και έβαψαν το κτίριο για να το γκρεμίσουν (ΒΙΝΤΕΟ)

Πριν από, περίπου, δύο μήνες έκπληκτοι οι πολίτες είδαν τη Λίνα Μεδώνη να κάνει σόου μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες κατά την επίσκεψή της στο Άργος.

Σόου ντροπιαστικό καθώς η υπουργός Πολιτισμού επιτέθηκε με σκαιό τρόπο στην έφορο αρχαιοτήτων όταν βρέθηκε μπροστά σε ένα μισογκρεμισμένο οίκημα το οποίο ήταν γεμάτο και από γκράφιτι.

«Γιατί το έχετε αφήσει έτσι;» ξεκίνησε να λέει σε έντονο ύφος η Λίνα Μενδώνη. «Γιατί δεν το έχουμε επισκευάσει», απάντησε η Αλ. Παπαδημητρίου για το κτίριο. «Και γιατί δεν το επισκευάζετε;» συνέχισε η υπουργός. «Γιατί στοιχίζει 45 χιλιάρικα», είπε η Αλ. Παπαδημητρίου. «Και ποιος σας αρνήθηκε;» είπε τότε η υπουργός κι αμέσως μετά με ύφος πρόσθεσε: «Έχετε πάρει εκατομμύρια. Έχετε πάρει εκατομμύρια».

Δύο μήνες μετά η ίδια η Λίνα Μενδώνη αποκάλυψε ότι καθάρισαν και έβαψαν το κτίριο για να το… γκρεμίσουν.

Μιλώντας στο Mega και στη Φαίη Σκορδά, η Λίνα Μενδώνη είπε για το περιστατικό με την έφορο αρχαιοτήτων Αργολίδας.

«Ήταν ένα εντελώς ανθρώπινο περιστατικό, το οποίο δεν με ενόχλησε τόσο η σφουγγαρίστρα έξω από τη δομή – με ενόχλησε και η σφουγγαρίστρα – με ενόχλησε το γεγονός ότι ένα κτίριο ερείπιο, το οποίο είχε μέσα σκουπίδια, ποντίκια κατσαρίδες, ήταν μέσα στην καρδιά της πόλης».

Και στη συνέχεια πέταξε τη «βόμβα» καθώς είπε: «Το κτίριο βάφτηκε, καθαρίστηκε και το πιθανότερο είναι να κατεδαφιστεί γιατί δεν προσφέρει τίποτα το ιδιαίτερο, αντίθετα είναι στην αρχαία αγορά του Άργους και από κάτω είναι διαπιστωμένα σημαντικά αρχαιολογικά κατάλοιπα.».

Με απλά λόγια έδωσαν 45.000 ευρώ – εάν δεχθούμε ότι αυτό το ποσό χρειαζόταν για την αποκατάσταση του κτιρίου όπως είχε πει η έφορος αρχαιοτήτων – για να σενιάρουν το κτίριο πριν την κατεδάφισή του.

Πολύ χουβαρντάδες είναι εκεί στο υπουργείο Πολιτισμού.

Το σχετικό απόσπασμα από το λεπτό 17:04 στο βίντεο που ακολουθεί

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή