Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Le Soir: Αποκαλύπτει τηλεφώνημα της Καϊλή στην Αρενά – «Μου τηλεφώνησε σε πανικό»

Μοιραστείτε το

Στο «στόχαστρο» της βελγικής εφημερίδας Le Soir βρίσκεται η Βελγίδα Ευρωβουλευτής Μαρία Αρίνα, μία εκ των πολιτικών προσώπων που βρίσκεται στον κύκλο του Ιταλού «εγκεφάλου» του Qatar Gate, Αντόνιο Παντσέρι και ενδεχομένως στο «μικροσκόπιο» των δικαστικών Αρχών. Προς το παρόν, το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο δεν έχει εκκινήσει τις διαδικασίες για την άρση της ασυλίας της, όπως με τους Ταραμπέλα και Κοτσολίνο, όμως, δεν αποκλείεται το προσεχές διάστημα να υπάρξουν εξελίξεις και για την Μαρία Αρίνα.

Η Βελγίδα Ευρωβουλευτής Μαρία Αρίνα

 

Άλλωστε, ένα από τα στοιχεία που την «καίει» είναι η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Ελληνίδα ευρωβουλευτή, που βρίσκεται φυλακισμένη, Εύα Καϊλή, αμέσως μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου και τη σύλληψη του Φραντσέσκο Τζιόρτζι, συντρόφου της πρώην αντιπροέδρου της Ευρωβουλής. Την επικοινωνία που είχαν οι δύο γυναίκες την επίμαχη ημέρα, επιβεβαίωσε η Αρίνα, δικαιολογώντας τον διάλογο που είχαν στον πανικό που βίωνε η Καϊλή.

Υπενθυμίζεται πως η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής στην κατάθεσή της είχε πει σχετικά με την κλήση στην Αρίνα, πως στις 9 Δεκεμβρίου καθώς ο Τζιόρτζι δεν απαντούσε στις κλήσεις της – είχε συλληφθεί από τις Αρχές – προσπάθησε να τηλεφωνήσει στον Παντσέρι, αλλά ανεπιτυχώς. Μάλιστα, η Καϊλή είχε τονίσει πως ο Παντσέρι μιλούσε μόνο ιταλικά. «Στη συνέχεια προσπάθησα να επικοινωνήσει με τον Μαρκ Ταραμπέλα και μετά με τη Μαρί Αρίνα. Μου είπαν ότι δεν γνωρίζουν τον λόγο που δεν απαντά ο Παντσέρι. Άλλωστε μιλά μόνο ιταλικά, γι’ αυτό προτιμώ να μιλάω με τους φίλους του», ισχυρίστηκε ενώπιον των Αστυνομικών. Με τη σειρά της η Μαρί Αρίνα επιβεβαιώνοντας την κλήση, είπε, «Με πήρε τηλέφωνο η Εύα Καϊλή. Ήμουν σε ένα συνέδριο και δεν καταλάβαινα τι έλεγε. Της είπα να ηρεμήσει και να περιμένει να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Υποθέτω πως πάνω στον πανικό της, προσέγγισε τους Βέλγους ευρωβουλευτές από το κόμμα της».

Η βελγική εφημερίδα αποκαλύπτει ακόμη μία λεπτομέρεια για τη σχέση της Αρίνα με τον Παντσέρι, λέγοντας πως οι δυο τους είχαν συχνή τηλεφωνική επικοινωνία. Όπως αναφέρει, από τα μέσα του Δεκεμβρίου του 2021 έως και τον Σεπτέμβριο του 2022 είχαν 389 κλήσεις, ελαφρώς λιγότερες από τις κλήσεις ανάμεσα στον Τζιόρτζι με τον Παντσέρι.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.