Σάββατο, 13 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

La Repubblica για Qatar Gate: H Καϊλή προσπάθησε να εξαφανίσει στοιχεία: «Μπαμπά, πάρε τη βαλίτσα»

Μοιραστείτε το

Σε νέες αποκαλύψεις για το Qatar Gate προχωρά η ιταλική La Repubblica περιγράφοντας τις πρώτες αντιδράσεις της Εύας Καϊλή, η οποία παραμένει στη φυλακή μετά την απόφαση του δικαστηρίου.

Σε νέο της δημοσίευμα με τίτλο «Η Καϊλή προσπάθησε να εξαφανίσει τα στοιχεία», η La Repubblica αναφέρει τι φέρεται να είπε η Εύα Καϊλή στους αστυνομικούς που την ανέκριναν μετά τη σύλληψή της στην επιχείρηση της 9ης Δεκεμβρίου όπου κλήθηκε να απαντήσει σε τρία βασικά ερωτήματα: σε ποιον ανήκαν τα λέφτα, γιατί βρέθηκαν στο σπίτι της και γιατί ζήτησε από τον πατέρα της να τα κρύψει όταν έμαθε για τη σύλληψη του Τζιόρτζι.

«Αφού συνελήφθη ο σύντροφός μου, μπήκα στο γραφείο του. Έψαξα τα πράγματά του για να καταλάβω γιατί συνελήφθη» περιγράφει. Η Καϊλή βρίσκει τη βαλίτσα, καθώς και έναν υπολογιστή και ένα τηλέφωνο. «Έτσι τηλεφώνησα στον πατέρα μου, που ήταν με το μωρό, του ζήτησα να έρθει να πάρει τη βαλίτσα. (…) Είναι μια βαλίτσα που κρατούσε ο άνδρας μου στο σπίτι για τον Παντσέρι. (…) Ήξερα ότι ο πατέρας μου θα πήγαινε μετά στην κόρη μου, γι’ αυτό είχα βάλει μπιμπερό στη βαλίτσα που είχε πάρει».

Η Εύα Καϊλή, σύμφωνα με τη La Repubblica, στη συνέχεια περιέγραψε τα τηλεφωνήματα που έκανε: «Στην αρχή προσπάθησα να καλέσω τον Παντσέρι αλλά δεν τον βρήκα οπότε προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον Μαρκ Ταραμπέλα και τη Μαρία Αρένα. Δεν γνώριζαν γιατί δεν απαντούσε ο Παντσέρι».

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής περιέγραψε, επίσης, ότι «άνοιξα τη βαλίτσα, άνοιξα και το χρηματοκιβώτιο. Ήξερα ότι (σ.σ. ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι) φύλαγε κάτι για το πρώην αφεντικό του, τον Αντόνιο Παντσέρι και πιθανόν για το σημερινό αφεντικό του, τον Αντρέα Κοτζολίνο».

Στην ίδια κατάθεση η Εύα Καϊλή αναφέρεται και σε μια άλλη βαλίτσα με χρήματα που ήταν στο σπίτι: «Αυτά τα χρήματα ήταν αυτα που είχε δανειστεί (σ.σ. ο Τζιόρτζι) για την αγορά του διαμερίσματος». Σύμφωνα με τη La Repubblica το δάνειο για την αγορά του διαμερίσματος στις Βρυξέλλες ήταν στο όνομα της Εύας Καϊλή και τα μετρητά «ήταν η συνεισφορά του συντρόφου μου. «Στην τσάντα αυτή ήταν περίπου 50-60.000 ευρώ, δεν ξέρω γιατί δεν είχα πρόθεση να ερευνήσω τις υποθέσεις του».

Ο Φραντσέσκο δεν έχει πολλά χρήματα και δεν μπορεί να συνεισφέρει σε όλα τα έξοδα» προσθέτει η Καϊλή.

«Είναι μικρότερος από εμένα. Ξέρω ότι κατά καιρούς δανείζεται από τους γονείς του, ίσως και από τον Αντόνιο, αλλά εγώ δεν το ξέρω αυτό (…)» υπογραμμίζει σε άλλο σημείο.

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στάθηκε και στο έργο του στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο και πώς αυτό επηρέασε τα συμφέροντα του Εμιράτου. «Κάθε αντιπρόεδρος έχει ένα χαρτοφυλάκιο. Το δικό μου ήταν στη Μέση Ανατολή, 15 χώρες» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν λείπουν οι τύψεις. Δεν εμπιστευόμουν πάντα τις “σχέσεις” (του Τζιόρτζι) με τον Παντσέρι και τον Κοζολίνο. Ο Φραντσέσκο είχε ηθική υποχρέωση απέναντι στον Antonio και τον Andrea, αλλά ήταν υπερβολική. Δεν μπορούσε να πει όχι. Ίσως έπρεπε να είχα πει κάτι γιατί είμαι μεγαλύτερη από τον Φραντσέσκο. Είναι πολύ φιλόξενος, πολύ ευγενικός με τους φίλους του γενικά».

Η Καϊλή διαβεβαίωσε ότι «δεν είχε σκεφτεί ποτέ την προέλευση αυτών των χρημάτων». Εκτός από τη στιγμή που η ιστορία… έσκασε και έπρεπε να αξιολογήσει εκ των υστέρων την παρουσία αυτών των μετρητών. Μόνο τότε κατάλαβε ότι όχι, δεν ήταν «φυσιολογικό».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.