Κυριάκος Μητσοτάκης: «Μη διαβάζετε μόνο Guardian, είναι αριστερή εφημερίδα»

Μη διαβάζετε μόνο Guardian (…) είναι μια αριστερή εφημερίδα» που «μας ασκεί κριτική» ήταν η απάντηση που βρήκε να δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτώμενος σχετικά με δημοσίευμα του Guardian για την πορεία της ελληνικής οικονομίας το οποίο αμφισβητεί τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλλον ζήλεψε τον Τραμπ όσον αφορά την δυσανεξία του απέναντι στα μη φίλα προσκείμενα προς εκείνον ΜΜΕ, με τον ίδιο να σπεύδει να παραδώσει μαθήματα δημοσιογραφίας, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά την αλλεργία του στην κριτική.

«Διάβασα την προηγούμενη εβδομάδα στον Guardian ότι η οικονομία της Ελλάδος πάει καλά, αναπτύσσεται, αλλά τη μερίδα του λέοντος από την ανάπτυξη την παίρνουν κυρίως επιχειρηματίες και όχι ο μέσος πολίτης, που αμείβεται περίπου τα ίδια λεφτά όπως και το 2008, όταν σπίτια, ενέργεια και κόστος ζωής έχουν ανέβει στα ύψη. Τι έχετε να πείτε γι’ αυτό;» ήταν η ερώτηση που έθεσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο δημοσιογράφος Νότης Παπαδόπουλος κατά τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3.

Τι βρήκε να απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Να μην διαβάζουμε Guardian γιατί είναι αριστερή εφημερίδα που ασκεί κριτική στην κυβέρνηση η οποία -όπως είπε- δεν είναι «εμπεριστατωμένη».

Αναλυτικά απάντησε ως εξής:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μη διαβάζετε μόνο Guardian…

Βασίλης Χιώτης: Τι να διαβάζουμε;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μη διαβάζετε μόνο Guardian. Καλός ο Guardian, αλλά εντάξει, έχει…

Νότης Παπαδόπουλος: Δεν είναι δίκαιο αυτό που λέει;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Guardian είναι, τι να πω, η Εφημερίδα των Συντακτών της Μεγάλης Βρετανίας. Απλά είναι μία αριστερή εφημερίδα, η οποία μας ασκεί μια κριτική την οποία την ακούμε, αλλά επιτρέψτε μου να πω ότι δεν είναι εμπεριστατωμένη. Κοιτάξτε, να δείτε…

Όσο για το δημοσίευμα που ενόχλησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στην ανάλυσή του με τίτλο «Η Ελλάδα βρίσκεται ξανά σε άνθηση. Αυτή τη φορά, θα αντέξει;» που υπογράφει ο Πολ Τέιλορ γίνεται αναφορά στο έργο στο Ελληνικό, με την περιγραφή του άρθρου να αναφέρει: «Τα δημόσια οικονομικά φαίνονται ισχυρά και οι νέες κατασκευές σηματοδοτούν την αναγέννηση – ή την αλαζονεία που προαναγγέλλει μια ακόμη κατάρρευση».

Το δημοσίευμα σχολιάζει, ότι για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, «του αγαπημένου της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς» το Ελληνικό είναι εμβληματικό παράδειγμα του νέου δυναμισμού της ελληνικής οικονομίας και της ελκυστικότητας της χώρας ως επενδυτικού προορισμού. Για τους επικριτές είναι απλώς ένα ακόμη έργο που κατασκευάστηκε από ολιγάρχες για τους υπερπλούσιους και τους ξένους, σε δημόσια γη, ενώ οι απλοί Έλληνες συνεχίζουν να βλέπουν το βιοτικό τους επίπεδο να μειώνεται και τις δημόσιες υπηρεσίες να παρακμάζουν.

Ο Guardian αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «για πολλούς Έλληνες, δεν έχουν βελτιωθεί πολλά από τις σκοτεινές μέρες της κρίσης χρέους» με μισθούς και συντάξεις να έχουν αυξηθεί ελάχιστα, τον πληθωρισμό -ειδικά στα ενοίκια- να έχει μειώσει το βιοτικό επίπεδο και τα σχολεία, τα νοσοκομεία και οι δημόσιες συγκοινωνίες να μην έχουν ανακάμψει.

Σημειώνει παράλληλα ότι η κοινωνία «βράζει» από την έλλειψη λογοδοσίας για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Μια χούφτα ισχυρών οικογενειών ολιγαρχών με πολιτικές διασυνδέσεις συνεχίζει να κυριαρχεί στην οικονομία, με υψηλή συγκέντρωση ιδιοκτησίας των μέσων ενημέρωσης. Η διαφθορά συνεχίζει να διαβρώνει, ενώ η χώρα βρίσκεται στις χαμηλότερες θέσεις στην ΕΕ όσον αφορά την ελευθερία του Τύπου και το κράτος δικαίου, αναφέρει, μεταξύ άλλων ο Guardian.

Και καταλήγει αναφέροντας: «Έτσι, με μια πιο προσεκτική ματιά, η νέα Ελλάδα μοιάζει υπερβολικά με την παλιά Ελλάδα, με ισχυρότερα δημόσια οικονομικά, αλλά με διαρκείς κοινωνικές και οικονομικές ανισορροπίες. Αυτές μπορεί κάλλιστα να επιστρέψουν για να στοιχειώσουν μια χώρα όπου η ύβρις δεν απέχει ποτέ πολύ από τη νέμεση».

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή