Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Κυριάκος Μητσοτάκης κατά ΣΥΡΙΖΑ: Eπιχείρησε να τον συνδέσει με την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Real News

Μοιραστείτε το

Ολομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ανάρτηση του Χριστόφορου Βερναρδάκη έκανε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «εκτσογλανισμό της δημόσιας ζωής» αναφέροντας πως το περιστατικό με τα όσα έγραψε ο κ. Βερναρδάκης κατά της Νίκης Κεραμέως «είναι πολακισμός, συριζαϊκός φαρισαϊσμός».

Ο πρωθυπουργός έφτασε στο σημείο να συνδέσει τον ΣΥΡΙΖΑ με την εμπρηστική επίθεση στον Realfm. Παράλληλα αναφέρθηκε και στην επίθεση στα γραφεία της Real σημειώνοντας πως μπήκαν «βόμβες στα γραφεία ενός σταθμού που την προηγούμενη ημέρα κατέκρινε τον Βερναρδάκη».

Στον επίλογο της ομιλίας του για τα Πανεπιστήμια και τις αλλαγές στην παιδεία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε απευθυνόμενος προς τον απόντα Αλέξη Τσίπρα: «Που είναι ο κ Τσίπρας; Μήπως συναντιέται με τον κ. Λυμπερόπουλο; Θα σας πω γιατί δεν είναι εδώ. Αν ήταν εδώ θα αναγκαζόταν να τοποθετηθεί ο ίδιος για τις απίστευτες αθλιότητες τυου κ. Βερναρδάκη. Αν έχει το πολιτικό θάρρος, να ζητήσει ο ίδιος μια προσωπική συγγνώμη από την υπουργό Παιδείας. Δεν είμαι σίγουρος πως θα το κάνει. Αυτόπου είδαμε δεν είναι ένα μεμωνομένο περιστατικό. Ο βερναρδακισμός είναι ένα πολακισμός, ένας συριζαϊκός φαρισαϊσμός. Εκτσογλανισμός της δημόσιας ζωής. Το τελευταίο σκαλοπάτι του λαϊκισμού. Είναι τοξικότητα» είπε.

Και συνέχισε: «Πριν από τις αθλιότητες Βερναρδάκη υπήρξαν και άλλες αθλιότητες κατά της υπουργού Παιδείας. Οπως όσα είχε πει ο Νίκος Φίλης πως τα παιδιά της θα τη θυμούνται σαν τη μητέρα που κατέσφαξε σαν Ηρώδης, 20χιλ. παιδιά από τα πανεπιστήμια. Ολα αυτά έχουν αρχή, μέση και τέλος στην αθλιότητα. Τα 3 μέτρα του Πολάκη τα μαχαίρια του Φίλη οι αθλιότητες Βερναρδάκη. Ολα αυτά από ένα κόμμα το οποίο μιλά για την ποιότητα του δημόσιου διαλόγου. Και όλα αυτά την ώρα που επιτέθηκαν σε ένα σταθμό που επέκρινε τις δηλώσεις Βερναρδάκη».

Ο πρωθυπουργός άρχισε την ομιλία του στο πλαίσιο της συζήτησης για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των ΑΕΙ με την κοινωνία» με αναφορά στην τρομοκρατική -όπως την χαρακτήρισε- επίθεση στα γραφεία του Real FM. «Εκφράζω την οργή μου για την άνανδρη επίθεση στα γραφεία του ραδιοφωνικού σταθμού Real. Να είστε σίγουροι πως η ελευθερία του Τύπου δεν φιμώνεται από τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Συνεχίζοντας τόνισε πως: «Η παιδεία είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μας. Μάθηση για όλα τα Ελληνόπουλα με κατάρτιση που τα βοηθά να χτίζουν με τη δική τους αξία, το δικό τους μέλλον». Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις 25.000 διορισμούς εκπαιδευτικών αλλά και τις αλλαγές που γίνονται στην παιδεία. Υποστήριξε επίσης πως: «ισότητα δεν είναι η εξίσωση προς τα κάτω, αλλά οι ίδιες δυνατότητες σε ίδιους ανθρώπους με τις ίδιες φιλοδοξίες. Νοιάζομαι δεν σημαίνει τους χαϊδέυω τα αυτιά για να τους στρέψω σε σχολές με ανύπαρκτο αύριο. Σημαίνει πως οπλίζω τα μυαλά με κατάλληλες σπουδές που τους επιτρέπουν να αρπάξουν τις ευκαιρίες του μέλλοντος, με βάση τα πραγματικά ζητήματα της αγοράς εργασίας. Οι ψεύτικες υποσχέσεις κατασκευάζουν ψεύτικες ζωές».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «τις απαιτήσεις της ελληνικής κοινωνίας απηχούν τα άρθρα του νομοσχεδίου, εξ ου και η απήχηση τους υπερβαίνει τα κομματικά όρια» ενώ επισήμανε ότι «το μεγαλύτερο κομμάτι της πανεπιστημιακής κοινότητας έχει αγκαλιάσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, ακόμη και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, 3 στους 4 συμφωνούν με το ελληνικό «Εράσμους», 4 στους 5 με την καθιέρωση της πρακτικής άσκησης. Είναι η κατάλληλη πρωτοβουλία στην κατάλληλη στιγμή, είναι η ώρα και η αξιωματική αντιπολίτευση να ακούσει τις απόψεις των φίλων της».

Προηγούμενο άρθροΞαφνιάστηκε…
Επόμενο άρθροΑναβολή λόγω κρούσματος

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.