Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Κώστας Τζαβάρας: Στη βουλή υπάρχουν κοινοβουλευτικές ομάδες επιχειρηματιών

Κώστας Τζαβάρας: Πιστεύω ότι ανακριτής της υπόθεσης των Τεμπων θα πέσει πάνω σε ευθύνες υπουργού

Μοιραστείτε το

Αποκαλυπτικός και με επιστημονικά νομικά επιχειρήματα ο Κώστας Τζαβάρας εξήγησε τα όσα πρωτοφανή συμβαίνουν στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας με την εξεταστική και τις ευθύνες πολιτικών προσώπων για το έγκλημα στα Τέμπη από την εκπομπή Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη

«Βόμβες» κατά της κυβέρνησης για την υπόθεση των Τεμπών πυροδότησε το βράδυ της Πέμπτης ο Κώστας Τζαβάρας. Ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δεν μάσησε, ακόμα μια φορά, τα λόγια του, λέγοντας πικρές αλήθειες για τη μετάλλαξη της «γαλάζιας» παράταξης, το προφίλ της ηγετικής ομάδας του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και τις σχέσεις διαπλοκής που υπάρχουν μεταξύ των κομμάτων και των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Ο πρώην βουλευτής είπε με τρόπο ξεκάθαρο πως πέρα από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων, υπάρχουν και Κοινοβουλευτικές Ομάδες επιχειρηματιών εντός του Κοινοβουλίου, εννοώντας πως ορισμένοι βουλευτές εκλέγονται και ψηφίζουν με τις ευλογίες και τις παραινέσεις των επιχειρηματιών που τους έχουν στηρίξει. Μάλιστα ξεκαθάρισε πως αυτή η συνθήκη αφορά όλα τα κόμματα, αλλά κυρίως τα κόμματα εξουσίας, που μπορούν να αποφασίζουν ή να επηρεάζουν αποφάσεις.

Εξίσου σκληρές, όμως, ήταν οι τοποθετήσεις του πρώην υπουργού και για τον Κώστα Αχ. Καραμανλήτον οποίο κάλεσε να διευκολύνει την παράταξη θέτοντας τον εαυτό του στην κρίση της Δικαιοσύνης, ενώ ξεκαθάρισε πως η επιχειρηματολογία του ίδιου του πρώην υπουργού αλλά και συνολικά της Νέας Δημοκρατίας για το έγκλημα των Τεμπών δεν πείθει ούτε τον ίδιο, που παραμένει κομμάτι της παράταξης.

Ιδιαίτερα επικριτικός, όμως, ήταν και απέναντι στο Μαξίμου, καθώς σημείωσε πως η σημερινή ηγετική ομάδα του κόμματος έχει απομακρυνθεί από τις αρχές της παράταξης και του κοινωνικού φιλελευθερισμού, αρκούμενη σε μια διαχείριση κρίσεων, χωρίς ιδεολογικές αναφορές, που μόνο στόχο έχει την προστασία του πρωθυπουργού.

Ο Κώστας Τζαβάρας δεν άφησε ασχολίαστη ούτε την προσπάθεια μετατροπής της συζήτησης στη Βουλή σε φθηνό show, καταγγέλλοντας πως με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας ο πολιτικός διάλογος έχει πάψει να είναι πολιτικός. «Εχει κυριαρχήσει η επικοινωνία έναντι της πολιτικής με φθηνά ερωτήματα που απαντιούνται αμέσως από τους ίδιους τους ομιλώντες με εύκολες απαντήσεις» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας την ένδεια πολιτικής και ιδεολογικής σκέψης που χαρακτηρίζει τη σημερινή Βουλή.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.