Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Καστανίδης: “H Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ καταθέτει αίτημα για άμεση σύγκληση της επιτροπής θεσμών & διαφάνειας”

Μοιραστείτε το

Σύγκληση της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας ζητά το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για το θέμα της παρακολούθησης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη.

Δείτε την τοποθέτηση του Χάρη Καστανίδη στη Βουλή.


Την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκειμένου να απαντήσουν οι αρμόδιες αρχές για την υπόθεση απόπειρας παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του κ. Νίκου Ανδρουλάκη ζητά σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Συγκεκριμένα, οι βουλευτές με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Αθανάσιο Μπούρα ζητούν την κλήση για ακρόαση του Διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και του Προέδρου της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών.

Στο αίτημά τους υπογραμμίζουν πως «Η απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη, που πιστοποιήθηκε από ειδική υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αποτελεί μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα. Θυμίζουμε ότι πρόσφατα αποκαλύφθηκε η παγίδευση του τηλεφώνου γνωστού δημοσιογράφου, με την χρήση του ίδιου προηγμένου λογισμικού. Θυμίζουμε, επίσης, τις καταγγελίες κόμματος της αντιπολίτευσης για την παγίδευση του τηλεφωνικού κέντρου των κεντρικών γραφείων του» και προσθέτουν πως «η διαδοχή αποκαλύψεων και καταγγελιών δεν αποτελεί τυχαίο περιστατικό, αλλά προδίδει οργανωμένη παράνομη δράση αδιαφανών μηχανισμών, άγνωστο, μέχρι στιγμής, αν πρόκειται για κρατικούς ή ιδιωτικούς. Εδραιώνεται η πεποίθηση ότι η Δημοκρατία, το Κράτος Δικαίου και τα Ατομικά Δικαιώματα τελούν εν διακινδυνεύσει. Η απάντηση στους υπαρκτούς κινδύνους υπονόμευσης της Δημοκρατίας, της νομιμότητας και της πολιτικής ομαλότητας δεν εξαντλείται στη δικαστική διερεύνηση, όπως θα συμβεί, ύστερα από την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ».

Οι βουλευτές της Χαριλάου Τρικούπη σημειώνουν πως «Η προστασία των δημοκρατικών θεσμών, της συνταγματικής τάξης και της πολιτικής ζωής αποτελεί υποχρέωση όλου του πολιτικού κόσμου και, πάντως, της δημοκρατικής παράταξης, που θα κινητοποιήσει κάθε θεσμικό μηχανισμό διαφάνειας για να διακριβωθεί ποιοι κρύβονται πίσω από τις επαίσχυντες παρακολουθήσεις και την παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών» και καταλήγουν υποβάλλοντας το αίτημά τους: «Στο πλαίσιο αυτό, και επειδή εγείρονται κρίσιμα ερωτήματα για τα οποία πρέπει να δοθούν απαντήσεις, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να σας ζητήσει με την παρούσα την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, στην οποία θα κληθούν σε ακρόαση ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και ο Πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, καθώς ο κοινοβουλευτικός έλεγχος επί των ανεξαρτήτων αρχών και για τη δραστηριότητα της ΕΥΠ ανήκει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας (άρθρο 43Α του Κανονισμού της Βουλής των Ελλήνων)».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.