Σάββατο, 18 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Κασσελάκης: «Ανθρωπιά». Αυτή είναι η πολιτική μου σκέψη. Ό,τι κάνω, σκέφτομαι: «Το κάνουμε με ανθρωπιά;» Ι ΒΙΝΤΕΟ

Μοιραστείτε το

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης έδωσε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, στον Σταύρο Θεοδωράκη και στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές». Μίλησε μεταξύ άλλων για τον Παύλο Πολάκη, για τον Αλέξη Τσίπρα, για τις εκλογές του 2009, αλλά και για τον Άρη Βελουχιώτη.

Αρχικά, ο Στέφανος Κασσελάκης υποστήριξε για τον εαυτό του πως «είμαι το πιο διαφανές πολιτικό πρόσωπο τα τελευταία 50 χρόνια στην Ελλάδα. Τα αποτελέσματά μου στη ναυτιλία είναι δημόσια, υπάρχουν στο χρηματιστήριο στην Αμερική. Δεν μπορεί να μου πει κανείς ότι πέτυχα στην Ελλάδα, κάνοντας λαμογιά ή απατεωνιά».

Σχετικά με την προεκλογική του καμπάνια, είπε πως κόστισες γύρω στα 50 χιλιάδες ευρώ.  «Πόσο να κοστίσει η καμπάνια ενός μήνα με τόσους εθελοντές», διερωτήθηκε και πρόσθεσε: «Στη Μακρόνησο πήγα δωρεάν, με πήγε ο ναύαρχος, ούτε τα πετρέλαια δεν πλήρωσα».

Για τις επικρίσεις που δέχεται, υποστήριξε χαρακτηριστικά πως «όσοι νομίζουν ότι έχουν βρει ένα Αμερικανάκι σε εμένα σύντομα θα διαπιστώσουν ότι είμαι ένας Κρητίκαρος», ενώ για τις εκλογές του 2023, τόνισε τα εξής:

«Tο 2009 ψήφισα Γιώργο Παπανδρέου. Ήταν το θέμα της διαύγειας, της μεταρρύθμισης, μίας προοδευτικής χώρας. Ήταν προφανώς μια πολύ διαφορετική εποχή, όταν εκείνος ήταν πρωθυπουργός, αλλά αυτή η μεταρρυθμιστική προοδευτική νοοτροπία ήταν κάτι το οποίο με εξέφραζε».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στον…Μπάτμαν: «Πάντα μου άρεσε που κάποιος έβαζε το κοινό καλό πάνω από τη ζωή που θα μπορούσε να ζήσει. Ο Μπάτμαν είναι αριστερός. Είναι μία φυσιογνωμία που επιλέγει να βάλει το εν εαυτό του σε κίνδυνο και να προσφέρει κάτι προς το κοινό καλό και το κάνει με το δικό του τρόπο, χωρίς να έχει υπερδυνάμεις, έχει τα κατάλληλα εργαλεία».

«Μακάρι να είχαμε όλοι τη νηφαλιότητα να επιλέγουμε κατάλληλα εργαλεία. Το μεγαλύτερο εργαλείο που έχει η Ελλάδα είναι το ανθρώπινο δυναμικό της και εντός της Ελλάδας και στους απόδημους. Εάν μπορέσουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι κάπως να παράγουν πολιτική να είναι στην κοινωνία, να καθαρίσει η κοινωνία, θα δεις τι θα προκύψει μετά», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα δημόσια πανεπιστήμια: «Η δική μου μόρφωση ήταν σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Αμερικής με πλήρεις υποτροφίες. Ο Ανδρέας Δρακόπουλος είχε ένα πρόγραμμα για υποτροφίες στο University of Pennsylvania από το οποίο αποφοίτησε κι ο ίδιος και πληρούσα τις προϋποθέσεις. Δεν υπήρχε προσωπική σχέση, έγινε μετά την υποτροφία και τον γνώρισα και γνώρισα έναν πολύ προσιτό άνθρωπο», είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτό το οποίο λέω είναι οι δωρεές να πάνε στο δημόσιο πανεπιστήμιο και να έχει πρόσβαση ένας φοιτητής σε ένα πρόγραμμα υψηλότερου επιπέδου το οποίο να μπορεί να γίνεται και με συνεργασίες με ξένα πανεπιστήμια», είπε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης και σημείωσε πως «φοβάμαι πάρα πολύ το σενάριο να έχουμε δύο επιπέδων παιδεία στην Ελλάδα». Τόνισε επίσης πως πρέπει να κρατικοποιηθεί η ΔΕΗ.

Για τη σχέση του με τον σύντροφό του Τάιλερ, ο κ. Κασσελάκης είπε: «Είμαστε ήδη οικογένεια με τον Τάιλερ. Οικογένεια γίνεσαι όταν έχεις έναν συνάνθρωπο, με τον οποίο ευθυγραμμίζεσαι ψυχολογικά, αξιακά και δημιουργείς το οικοσύστημά σου. Δύο άνθρωποι που επιλέγουν την αγάπη, είναι οικογένεια. Η αγάπη κάνει την οικογένεια. Εγώ και ο Τάιλερ θα θέλαμε να επεκτείνουμε την οικογένειά μας».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.