«Στο θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ η κυβέρνηση θα προχωρήσει με νομική ασφάλεια και αποτελεσματικότητα προκειμένου η λύση που θα δοθεί να είναι δραστική. Η ΑΑΔΕ είναι μια Αρχή, της οποίας η αντικειμενικότητα και η αποτελεσματικότητα δεν έχει αμφισβητηθεί και έχει λειτουργήσει στο παρελθόν, κατά την περίοδο του κορονοϊού ως αρχή πληρωμών. Εξετάζεται λοιπόν σοβαρά, τη δουλειά του ΟΠΕΚΕΠΕ από εδώ και πέρα να την κάνει η ΑΑΔΕ».
Αυτό ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξή του σήμερα, Δευτέρα (26/5) στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Πρόσθεσε ότι η περίπτωση του εν λόγω οργανισμού είναι ένα παράδειγμα για το πώς λειτουργεί το βαθύ κράτος, προς όφελος ορισμένων γραφειοκρατών και κάποιων επιτήδειων και εις βάρος της κοινωνίας αλλά και της εκάστοτε κυβέρνησης. Το ίδιο ζήτημα σε σχέση με τις αγροτικές επιδοτήσεις, όπως επεσήμανε, έχει προκύψει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ δεν είναι κάτι που προκαλεί έκπληξη σε όσους κινούνται στην αγροτική οικονομία. Ωστόσο πρόκειται για πολύ σοβαρό ζήτημα που μπορεί να οδηγήσει στο να ζητηθεί να επιστραφούν κονδύλια. «Προσπάθειες έχουν γίνει, αλλά είναι προφανές ότι χρειάζεται μια αντιμετώπιση άμεση και δραστική. Γι αυτό η κυβέρνηση θέλει να στείλει το μήνυμα ότι θα γίνει μια νέα αρχή, χωρίς εκπτώσεις και με μεγάλη αυστηρότητα», τόνισε.
«Ή θα συγκρουστούμε με το βαθύ κράτος και τη γραφειοκρατία, ή εμείς οι ίδιοι θα πέσουμε θύματα του βαθέος κράτους», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. «Είναι θέμα προεκλογικών δεσμεύσεων αλλά και συνειδησιακό. Έχουν γίνει βήματα όπως π.χ. με τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του Δημοσίου, την εξυγίανση της ΔΕΗ, του ΕΦΚΑ, με την αξιολόγηση στο Δημόσιο αλλά πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα. Και μια από τις δικές μου αποστολές είναι και το βαθύ κράτος. Δεν έχει σημασία τι θα πει ο α ή ο β συνδικαλιστής αλλά ο απλός ανυπεράσπιστος πολίτης», πρόσθεσε και συνέχισε:
«Πρέπει από την αρχή κάθε κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει αν θέλει να είναι κυβέρνηση των δημοσίων σχέσεων ή του αποτελέσματος. Με τις δημόσιες σχέσεις για κάποιους μήνες θα περάσεις καλά. Στο τέλος όμως, παντού, κρίνεσαι από το αποτέλεσμα. Αν δεν βελτιωθεί η υγεία, η παιδεία, η κοινωνική πολιτική, η οικονομία τότε ο λογαριασμός έρχεται στην κυβέρνηση και ακόμη περισσότερο στην κοινωνία».