Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ιδού η πολιτική εξαπάτηση Μητσοτάκη – Μόλις το 0,02% των μικρομεσαίων έχει ενισχυθεί

«Η μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα ζει το «θαύμα» των Μητσοτάκη – Χατζηδάκη. Ή, μάλλον, ζει από… θαύμα επί Μητσοτάκη – Χατζηδάκη» τονίζει ο Νίκος Παππάς

Μοιραστείτε το

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία για την απορροφητικότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης καθώς μόνο 140 πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (με έως 250 εργαζόμενους) έχουν στηριχθεί, δηλαδή το 0,02% του συνόλου. Τα στοιχεία έδωσε ο Κωστής Χατζηδάκης μετά από σχετική ερώτηση του Νίκου Παππά, ο οποίος εξαπολύει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Η μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα ζει το «θαύμα» των Μητσοτάκη – Χατζηδάκη. Ή, μάλλον, ζει από… θαύμα επί Μητσοτάκη – Χατζηδάκη» τονίζει χαρακτηριστικά ο τομεάρχης Οικονομίας και οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  Νίκος Παππάς.

«Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, σε απάντηση ερώτησής μας:

  • Μόνο 7 (!) πολύ μικρές επιχειρήσεις (με έως 9 εργαζόμενους) έχουν ενισχυθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης. Πρόκειται για το 2,4% όσων έχουν ενισχυθεί.
  • Μόνο 140 πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (με έως 250 εργαζόμενους) έχουν στηριχθεί από το ΤΑΑ. Αποτελούν το 0,02% της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας, που στη συντριπτική της πλειονότητα παραμένει αποκλεισμένη.
  • Από τα 17,7 δισ. ευρώ έχουν συμβασιοποιηθεί 4,9 δισ. (27%). Το 15,7% αποδόθηκε στις πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (οι τρεις κατηγορίες αποτελούν το 99,9% της επιχειρηματικότητας), το δε 84% στις μεγάλες (0,01% του συνόλου)».

«Το μόνο «θαύμα» που συντελείται είναι η επιβεβαίωση του κυβερνητικού σχεδίου εκκαθάρισης και η αποκάλυψη του μεγέθους της εξαπάτησης» αναφέρει ο Νίκος Παππάς σχολιάζοντας τα αποκαρδιωτικά στοιχεία που προκύπτουν για την επιχειρηματικότητα.

Και συνεχίζει ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογραμμίζοντας πως «οι κύριοι Μητσοτάκης και Χατζηδάκης είναι απολύτως υπεύθυνοι και για τα δύο».

Μάλιστα ο Νίκος Παππάς για να προλάβει τους ισχυρισμούς της κυβένησης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Υ.Γ.: Κάθε προσπάθεια αποπροσανατολισμού με επιχείρημα ότι οι πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις δεν συμμετείχαν, απορρίπτεται. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι επιχειρήσεις αυτές κατέθεσαν το 62% των προτάσεων ενίσχυσης (450 από τα 724 επενδυτικά σχέδια), με συνολικό ύψος προϋπολογισμού τα 5,4 δις (47% του συνόλου)».

Επισυνάπτεται η απάντηση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, καθώς και η ερώτησή που απηύθυνε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

apantisi_ypoyrgeioy_eth.oikonomias_kai_oikonomikon_taa_kai_mme

erotisi_n.pappa_taa_kai_mme

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.