Η απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να παραπεμφθεί ο Παύλος Πολάκης, μετά την κρίση που προκάλεσαν οι πρόσφατες αναρτήσεις του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην Επιτροπή Δεοντολογίας ήταν ορθή και επιβεβλημένη. Όπως είναι αναμενόμενο θα κριθεί με ηρεμία, ψυχραιμία και δικαιοσύνη, όπως αρμόζει σε ένα δημοκρατικό κόμμα, που διέπεται από κανόνες και αρχές.
Προτεραιότητα όλων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πριν τη κρίσιμη μάχη, είναι να προστατευθεί το κόμμα από τη τοξικότητα και τη διαστρέβλωση του αντιπάλου η οποία προσπαθεί να ζημιώσει την αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς δεν θέλει να αποχωριστεί τα σκήπτρα της αδιαφάνειας και της εξουσίας.
Προτεραιότητα όλων των στελεχών του κόμματος, όπως διαμηνύει συνέχεια ο πρόεδρός του, Αλέξης Τσίπρας, είναι η μάχη και η νίκη στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση και η δημιουργία ενός κράτους δικαιοσύνης και ευκαιριών προς όλους τους πολίτες. Ωστόσο Η νίκη απαιτεί από όλους όσους δίνουν τη μάχη στη πρώτη γραμμή, πολιτική εμπιστοσύνη και ενότητα. Απαιτεί καθαρές διατυπώσεις και καθαρές θέσεις. Απαιτεί να βάζουμε το εμείς πάνω από το εγώ και να μη δίνουμε τις κρίσιμες ώρες δικαιώματα αντίπαλο.
Έχοντας ως γνώμονα όλα τα παραπάνω, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρουν πως δε νοείται η αμφισβήτηση της συλλογικής τους θέλησης να συγκρουστούν με τους παρακρατικούς μηχανισμούς και την πολιτική λεηλασίας της κοινωνίας που εφαρμόζει το καθεστώτος Μητσοτάκη.
Για αυτόν τον λόγο, σε αυτό το πλαίσιο το Εκτελεστικό Γραφείο ομοφώνως εισηγείται στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, που θα συνεδριάσει μεθαύριο Πέμπτη, τη μη συμμετοχή του συντρόφου Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια κόμματος ενόψει της επόμενης κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης.
Τέλος υπογραμμίζουν ότι συλλογικά θα σταθούν απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια εισαγγελικής παρέμβασης και ποινικοποίησης των πολιτικών απόψεων, όσο και αν διαφωνεί κανείς μαζί τους.