Μόνο μετά από 17 μονολόγους, η διοίκηση Πατούλη επιτρέπει να μιλήσει η αντιπολίτευση όπως καταγγέλλει η περιφερειακή παράταξη της Ρένας Δούρου, «Δύναμη Ζωής», σημειώνοντας χαρακτηριστικά «Γιώργος κερνάει, Γιώργος πίνει». Αποτέλεσμα σύσσωμη η αντιπολίτευση να καταγγείλει τους «ατελείωτους» μονολόγους και το δημοκρατικό έλλειμμα της διαδικασίας, αποχωρώντας από το Συμβούλιο, αφήνοντας τον Γ. Πατούλη μόνο του μαζί με την Χρυσή Αυγή.
Η Δύναμη Ζωής τονίζει ότι ο Περιφερειάρχης Αττικής στο πλαίσιο της ειδικής Συνεδρίασης των πεπραγμένων της Διοίκησης για το 2021, επέλεξε ξανά και φέτος τη μονοφωνία και 17 μονολόγους αντί του ουσιαστικού διαλόγου και της κριτικής. Γεγονός ανάγκασε σύσσωμη τη δημοκρατική αντιπολίτευση να αποχωρήσει από τη Συνεδρίαση, καταγγέλλοντας το δημοκρατικό έλλειμμα της διαδικασίας και αφήνοντας μόνο του τον κ. Γ. Πατούλη με τους εκλεγμένους αντιπροσώπους της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.
«Δεν μπορούμε να νομιμοποιήσουμε μια διαδικασία για την οποία δεν λήφθηκαν υπόψη οι τεκμηριωμένες αντιρρήσεις της Δύναμης Ζωής αλλά και του συνόλου της δημοκρατικής Αντιπολίτευσης», παρατήρησε η Ρένα Δούρου, αιτιολογώντας την αποχώρηση της Παράταξης από τη Συνεδρίαση.
Όπως και πέρσι, έτσι δυστυχώς και φέτος, σημειώνει η Δύναμη Ζωής «Περιφερειάρχης και χωρικοί και θεματικοί αντιπεριφερειάρχες απέδειξαν την αλλεργία τους στις δημοκρατικές διαδικασίες και τον διάλογο, επιλέγοντας να μιλήσει η Αντιπολίτευση μετά από ώρες, αφού πρώτα διαβάσουν, χωρίς “ενοχλητικές” ερωτήσεις και παρεμβάσεις, τις εισηγήσεις που είχαν επιλέξει να μην στείλουν στους Περιφερειακούς Συμβούλους»
Δεν είναι τυχαίο ότι και στη διάρκεια της «μονοφωνικής» αυτής διαδικασίας ο περιφερειάρχης επιδόθηκε σε ανερυθρίαστη καπηλεία κατά κύριο λόγο του έργου της Δύναμης Ζωής και άλλων Διοικήσεων, σε ψεύδη και παραχάραξη της πραγματικότητας.
Το ίδιο, όπως καταγγέλλεται είχε κάνει και σε πρόσφατο Δελτίο Τύπου, της Δευτέρας, 28 Μαρτίου, με το οποίο παρουσίασε ως έργο δικό του την χρηματοδότηση εμβληματικών έργων της Δύναμης Ζωής, από το ΠΕΠ 2014 -2020, όπως οι 6 πεζογέφυρες, το Κέντρο Υγείας Κερατσινίου, η προμήθεια του Πυροσβεστικού Σώματος με σύγχρονα οχήματα…
«Με τη φίμωση της αντιπολίτευσης, η διοίκηση Πατούλη παγιώνει νέα ήθη μέσα από ένα νέο μοντέλο. Το μοντέλο των “ατελείωτων μονολόγων των εκπροσώπων της Διοίκησης και μετά ας μιλήσουν και οι άλλοι”. Ένα μοντέλο που δεν το συμμερίζονται ούτε οι υπόλοιποι Δήμοι, ούτε οι υπόλοιπες Περιφέρειες, ούτε η Βουλή των Ελλήνων. Ένα μοντέλο που αποπνέει αντιδημοκρατικότητα και αλλεργία στην κριτική» καταλήγει η Δύναμη Ζωής.