Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Γιάννης Γκιόκας: Περιορίστηκαν ξανά στα μηνύματα «τρέξτε να σωθείτε»

Μοιραστείτε το

«Οι εικόνες των ακαθάριστων δασών, των κρουνών που δεν βγάζουν στάλα νερό, των γκρέιντερ που ανοίγουν “αντιπυρικές ζώνες” την ώρα που μαίνεται η πυρκαγιά αποτελούν -για μία ακόμα χρονιά- αδιάψευστη απόδειξη για το μέγεθος της “ετοιμότητας” του αστικού κράτους.

Η “πρόληψη” παραμένει άγνωστη λέξη για κράτος και κυβέρνηση, που περιορίστηκαν ξανά στα μηνύματα “τρέξτε να σωθείτε” στα κινητά των κατοίκων και στη συνήθη επίκληση των “πρωτοφανών καιρικών φαινομένων” και του βολικού άλλοθι της “κλιματικής κρίσης”, χωρίς, όμως, να κάνουν τίποτα για αυτό», δήλωσε στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας.

«Φαίνεται ότι η “κλιματική κρίση” φταίει που το Δασαρχείο Λαυρίου δεν διαθέτει ούτε έναν δασεργάτη αντί για τουλάχιστον 50 που θα έπρεπε να έχει. Που εξακολουθούμε να παλεύουμε να σβήσουμε τις πυρκαγιές με Καναντέρ άνω των 45 ετών, ενώ δαπανούμε 2 δισ. ευρώ για τα ΝΑΤΟικά Rafale. Που η κυβέρνηση, μόλις πριν λίγες μέρες, πήρε προσωπικό από μια πυροσβεστική, με πάνω από 4.500 κενά, για να τους βάλει οδηγούς σε ασθενοφόρα, αφού τα “κοστολογημένα” προγράμματα των κομμάτων του συστήματος σημαίνουν ότι πρέπει να επιλέξουμε αν θα πηγαίνουμε στο νοσοκομείο μέσα σε καρότσες ή θα κινδυνεύουμε να καούμε με τον πρώτο καύσωνα», τόνισε ο κ. Γκιόκας και κατέληξε:

«Το ΚΚΕ προειδοποίησε έγκαιρα με ερωτήσεις του στη Βουλή, τόσο πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου όσο και πριν μία εβδομάδα, διαπιστώνοντας ότι δεν έχουν γίνει αυτά που έπρεπε. Εθελοντικές ομάδες και βουλευτές του κόμματος βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των κατοίκων, παλεύοντας με τις φλόγες, στηρίζοντας την προσπάθεια των πυροσβεστών.

Θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να παλεύουμε ενάντια στην πολιτική που θεωρεί “κόστος” τα μέτρα προστασίας ανθρώπινων ζωών, περιουσιών και φυσικού πλούτου, επειδή δεν αποφέρουν κέρδη. Μέχρι την οριστική ανατροπή της».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.