Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Γερουλάνος: Ώρα για ενιαίο προοδευτικό πόλο που θα νικήσει τη ΝΔ στις επόμενες εκλογές

Όσα είπε στην Κοινή Συνεδρίαση Πολιτικού Συμβουλίου και Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ο Παύλος Γερουλάνος.

Μοιραστείτε το

Με μία τοποθέτηση υπό τον τίτλο «πώς μπορούμε να κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές», ο Παύλος Γερουλάνος έκανε σκληρή κριτική στην ηγεσία και πρότεινε την αλλαγή σελίδας για το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Γερουλάνος ζήτησε «Να δημιουργήσουμε έναν πόλο προοδευτικό, μοναδικό και ενιαίο, που θα νικήσει τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εθνικές εκλογές».

Είναι ανάγκη, όπως είπε, «να αναβαθμίσουμε την ηγετική μας ομάδα. Δηλαδή, την ομάδα που θα πείσει ότι μπορούμε να κάνουμε πράξη αυτά που υποσχόμαστε. Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι μια φωτογραφία».

Αναλυτικά όσα είπε στην Κοινή Συνεδρίαση Πολιτικού Συμβουλίου και Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ:

Πώς μπορούμε να κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές

«Μας αρέσει στην Ελλάδα να προσωποποιούμε πολιτικές διαφορές και να πολιτικοποιούμε προσωπικές διαφορές. Το καλό είναι ότι μας παθιάζει. Το κακό είναι ότι χάνουμε τον στόχο. Ξεκινάω, λοιπόν, από τον στόχο: Να δημιουργήσουμε έναν πόλο προοδευτικό, μοναδικό και ενιαίο, που θα νικήσει τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εθνικές εκλογές. Αυτή η προσπάθεια ξεκινάει σήμερα. Εδώ μέσα. Πρώτα, στο ΠΑΣΟΚ. Τα έξω είναι σημαντικά, αλλά έπονται. Δεν θα πετύχουμε τον στόχο κατηγορώντας ο ένας τον άλλον, για το αν πάλεψε ή όχι στις Ευρωεκλογές. Όλοι, εδώ μέσα, έδωσαν ό,τι μπορούσαν.

Όπως και εκατοντάδες ακόμα στελέχη, σε όλη την Ελλάδα. Κανένας δεν έκανε λευκή απεργία, κανένας δεν έτρεξε περισσότερο από άλλον. Κι όποιος σκέφτεται με τέτοιους όρους, δεν ενώνει. Διχάζει. Επίσης, δεν θα τον πετύχουμε ελπίζοντας ότι μια μέρα θα αποσχιστεί η Αττική από την Ελλάδα. Και δεν θα τον πετύχουμε περιμένοντας. Καρπωνόμαστε μονάχα το 4%, από την πτώση των άλλων. Οι άλλοι έχασαν ενάμιση εκατομμύριο ψηφοφόρους και εμείς πήραμε 60.000. Μπορεί μια μέρα έτσι, να νικήσουμε τη Νέα Δημοκρατία, αλλά λίγοι από εμάς θα το ζήσουμε. Αν θέλουμε να γίνουμε Κυβέρνηση, και μάλιστα Κυβέρνηση με γερά θεμέλια στις επόμενες εκλογές, πρέπει να τ’ αλλάξουμε όλα. Πρώτα από όλα, το σχέδιό μας για τη χώρα. Καλές είναι οι προτάσεις μας. Αλλά, πρέπει να κουμπώνουν σε θέσεις. Τι πιστεύουμε για την παιδεία και γιατί; Για την υγεία; Για την οικονομία; Να καταλαβαίνει ο κόσμος τι πιστεύουμε και κυρίως γιατί το πιστεύουμε. Και οι θέσεις να κουμπώνουν σε ένα όραμα. Συλλογικό και ατομικό. Να καταλαβαίνουν Ελληνίδες και Έλληνες, πού θα είναι η Ελλάδα σε 3, 5, 10 χρόνια, με Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.

Και άρα, να μπορούν να φανταστούν πού θα βρίσκονται και εκείνοι, αν αύριο μας εμπιστευτούν την Κυβέρνηση. Κόμμα που δεν προεξοφλεί στην κοινωνία, πού θα βρίσκεται αν κυβερνήσει, δεν είναι κόμμα εξουσίας. Και το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα εξουσίας. Δεύτερον, να αλλάξουμε την επικοινωνία μας. Καλό το όραμα, οι θέσεις και οι προτάσεις αλλά αν δεν τις επικοινωνήσουμε, θα τις χαιρόμαστε μόνοι μας. Αν δεν μπορούμε να πάμε τις ιδέες μας στην κοινωνία, είναι σαν να μην θέλουμε να ξέρει ότι έχει επιλογές. Και μπορεί ένας Πρόεδρος να μην είναι τού Tik Tok. Η κοινωνία όμως είναι. Και όταν γκρινιάζουμε ότι δεν μας «παίζουν» τα κανάλια, είναι σαν να γκρινιάζουμε που έκλεισε η παλιά εθνική που έχει διόδια, αλλά να αρνούμαστε να πάρουμε την καινούργια εθνική, που είναι τζάμπα. Όμως το ΠΑΣΟΚ ξέρει πώς να φτάσουμε το μήνυμά μας στη βάση, σε κάθε στέλεχος, σε κάθε καφενείο, σε κάθε χώρο δουλειάς. Το πετύχαμε στον Τομέα Επικοινωνίας, πριν από 15 χρόνια. Και με μηδέν κόστος. Κανείς δεν μας ρώτησε έκτοτε, πώς έγινε. Τρίτον, να αλλάξουμε την οργάνωση μας. Να αποκτήσει γερό κεφάλι και σπονδυλική στήλη. Ούτε ακέφαλη μπορεί να πηγαίνει στη μάχη. Ούτε με face control. Οι νέοι μέσα, οι παλιοί έξω. Λες και το ΠΑΣΟΚ, ήταν ποτέ υπόθεση μίας μόνο γενιάς. Ή «οι δικοί μας» μέσα, οι άλλοι έξω. Λες και το ΠΑΣΟΚ, είναι λέσχη φίλων.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.