Αυτούσιο το αφήγημα της κυβέρνησης της ΝΔ υπερασπίστηκε ο Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός Μεταφορών και Υποδομών τις περιόδους 2007-2009 και 2012-2013 κατά την εξέτασή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το έγκλημα στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, ο Κωστής Χατζηδάκης χαρακτήρισε «πολύπλοκο και δύσκολο το πρόβλημα του ΟΣΕ», ωστόσο ισχυρίστηκε επίμονα ότι «την ημέρα του δυστυχήματος σε ένα τμήμα γύρω από τον σταθμό της Λάρισας υπήρχε τηλεδιοίκηση» όσο και στο κομμάτι «όπου έγινε το δυστύχημα», άρα επέρριψε αποκλειστικά την ευθύνη στην «ατυχέστατη συμπεριφορά του σταθμάρχη».
Μάλιστα, για να στηρίξει τον ισχυρισμό του είπε ότι «η τηλεδιοίκηση δεν υπήρχε πριν από 40-50 χρόνια στην Ελλάδα» άρα, «δεν μπορούμε να πούμε ότι χωρίς τηλεδιοίκηση δεν μπορεί να υπάρχει τρένο» και πώς «δεν μπορούμε να αθωώνουμε ανθρώπους».
Σχετικά με τις δικές του περιόδους στο υπουργείο, ανέφερε και αυτός, όπως και προηγούμενοι πρώην υπουργοί που εξετάστηκαν, ζητήματα διαφθοράς, όπως η υπόθεση «σκραπ» όπου υπάλληλοι και στελέχη συναλλάσσονταν με ανθρώπους επιλογής τους και να αποκομίσουν οφέλη, αλλά και η εμπλοκή σε κύκλωμα λαθρεμπορίου και η καταδίκη υψηλόβαθμου στελέχους του ΟΣΕ και της ΝΔ.
Ακόμα παραδέχτηκε και αυτός ότι τις περιόδους αυτές «έτρεχαν μια σειρά συμβάσεις», από τις οποίες «άλλες προχώρησαν ομαλότερα, άλλες λιγότερο ομαλά», είτε γιατί δεν υπήρχαν τα απαραίτητα έργα υποδομής, είτε γιατί διακόπηκαν συμβάσεις που είχαν υπογραφεί με την Siemens.
Ωστόσο, ο Κωστής Χατζηδάκης εμφάνισε αυτή την κατάσταση σαν… φυσιολογική, παρότι είχαν υπογραφεί οι συμβάσεις εκατομμυρίων που αφορούσαν στην ασφάλεια των μεταφορών και του δικτύου. Υπερασπίστηκε σθεναρά όλα τα μέτρα περικοπής χρηματοδότησης, προσωπικού, συνεπώς και ασφάλειας και φυσικά την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ – παρότι επέκρινε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η ιδιωτικοποίηση.