Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022
13
21
20

Εξεταστική επιτροπή για υποκλοπές: Συνέχεια της κατάθεσης του διοικητή της ΕΥΠ Θ. Δεμίρη και του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρ. Ράμμου

Μοιραστείτε το

Με τη συνέχεια της κατάθεσης του διοικητή της ΕΥΠ Θεμ. Δεμίρη σήμερα (Τρίτη 20/9) και, βάσει του αρχικού προγραμματισμού, αμέσως μετά εκείνης του προέδρου της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών Χρ. Ράμμου, η εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το τεράστιο σκάνδαλο των υποκλοπών συμπληρώνει αυτές τις ημέρες περισσότερο από το μισό τής κατ’ αρχήν μηνιαίας διάρκειας εργασιών προκειμένου να συντάξει το πόρισμά της προς την εθνική αντιπροσωπεία.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση της Επιτροπής, ο νέος διοικητής της ΕΥΠ όχι μόνο κρύφτηκε πίσω από το απόρρητο, αλλά έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι είναι «ανέλεγκτος».

Δεδομένου ότι έως και σήμερα όσοι προσήλθαν για να απαντήσουν σε ερωτήσεις είναι διοικητές της Υπηρεσίας και επικαλέστηκαν επίσης το απόρρητο αναφορικά με τις λειτουργίες της ΕΥΠ, προκειμένου να συμβάλουν στη συγκάλυψη του σκανδάλο για χάρη του Μεγάρου Μαξίμου, το ενδιαφέρον –κυρίως από πλευράς της αντιπολίτευσης– επικεντρώνεται στο πρόσωπο του κ. Ράμμου και στα όσα θα πει ενώπιον της επιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι ήταν από έλεγχο τον οποίο πραγματοποίησε η ΑΔΑΕ στον τηλεφωνικό πάροχο που χρησιμοποιεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που προέκυψε πως τον κ. Ν. Ανδρουλάκη παρακολουθούσε η ΕΥΠ, με πρωτοβουλία της οποίας είχε κινηθεί η διαδικασία άρσης του απορρήτου.

Σύμφωνα με τον προαναφερθέντα προγραμματισμό, μετά τον κ. Ράμμο αναμένεται να κληθούν η επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Αλεξάνδρα Ρογκάκου, οι νόμιμοι εκπρόσωποι των εταιρειών Krikel και Intellexa, καθώς και ο κ. Ανδρουλάκης.

Στο πλαίσιο αυτό, και με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να έχουν εκφράσει εντονότατη κριτική για το γεγονός ότι εξαρχής δεν έγιναν αποδεκτές δικές τους προτάσεις για κλήση συγκεκριμένων μαρτύρων, που την κατάθεσή τους θεωρούν απαραίτητη, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναμένεται να ζητήσει και την κλήση του βουλευτή του Χρ. Σπίρτζη, μετά την καταγγελία του περί και δικής του παρακολούθησης. Παραμένει αβέβαιο αν και αυτό το αίτημα θα γίνει αποδεκτό από τη «γαλάζια» πλειοψηφία.

Σημειώνεται, τέλος, ότι χθες ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ και στέλεχος των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ Στ. Πιτσιόρλας κατέθεσε μήνυση για «όσα είπε και έπραξε εναντίον μου», όπως ανέφερε, κατά του πρώην διοικητή της ΕΥΠ κ. Ρουμπάτη.

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.