Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ευρεία σύσκεψη από τον Σαρμά για την επίθεση στην Τράπεζα Θεμάτων

Έγινε αποτίμηση της κατάστασης και διαπιστώθηκε η οργανωτική και επιχειρησιακή επάρκεια των αρμόδιων φορέων για την αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων

Μοιραστείτε το

Μετά τα περιστατικά επιθέσεων στα συστήματα του υπουργείου Παιδείας και ειδικά την Τράπεζα Θεμάτων, ο πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων για την αποτίμηση της κατάστασης.

Οι επιθέσεις ήταν μεγάλης έντασης και παραπέμπουν σε ισχυρό κίνητρο και τεχνογνωσία ωστόσο αποκρούστηκαν αποτελεσματικά από τις υπηρεσίες των συναρμόδιων υπουργείων, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η οποία προσθέτει ότι διαπιστώθηκε η οργανωτική και επιχειρησιακή επάρκεια των αρμόδιων φορέων για την αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων που μπορεί να επιχειρηθούν στο αμέσως προσεχές μέλλον.

Η ανακοίνωση από το Γραφείο του Πρωθυπουργού:

«Μετά τα σοβαρά περιστατικά επιθέσεων στα συστήματα του υπουργείου Παιδείας για τη μετάδοση των θεμάτων των εξετάσεων των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων, ο Πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων για την αποτίμηση της κατάστασης.

» Οι επιθέσεις ήταν μεγάλης έντασης και παραπέμπουν σε ισχυρό κίνητρο και τεχνογνωσία ωστόσο αποκρούστηκαν αποτελεσματικά από τις υπηρεσίες των συναρμόδιων υπουργείων. Διαπιστώθηκε η οργανωτική και επιχειρησιακή επάρκεια των φορέων της Ελληνικής Δημοκρατίας να κινητοποιήσουν αν χρειαστεί ό,τι είναι αναγκαίο προς αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων που μπορεί να επιχειρηθούν στο αμέσως προσεχές μέλλον».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.