Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου και όχι αύριο Τετάρτη (11/1) θα απολογηθεί ενώπιον των βελγικών δικαστικών Αρχών η Εύα Καϊλή για το σκάνδαλο του Qatar gate, σύμφωνα με τον δικηγόρο της Μιχάλη Δημητρακόπουλο. Έπειτα, το δικαστήριο θα αποφασίσει αν η Ελληνίδα ευρωβουλευτής θα παραμείνει προφυλακισμένη ή όχι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής της. Αύριο όμως κανονικά θα παραστούν ο πατέρας και ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, χωρίς να γνωρίζουν τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν. Το σύστημα του Βελγίου είναι τέτοιο που πρώτα καλούνται οι κατηγορούμενοι και μετά μαθαίνουν τις κατηγορίες, ώστε να απαντήσουν επί τόπου.

Όπως ανέφερε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, «στις 19 Ιανουαρίου θα βρεθούμε πάλι ενώπιον της Δικαιοσύνης, για να δούμε εάν θα συνεχιστεί η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή. Ο ανακριτής είπε την προηγούμενη φορά ότι δεν είχε στοιχεία για να στηρίξει την κατηγορία της δωροδοκίας σε βάρος της κ. Καϊλή ούτε βρήκε άλλο στοιχεία από την παρακολούθηση της επί έναν χρόνο. Εξέφρασα την απορία μου στην Πρόεδρο του δικαστηρίου για την απόφαση περί προφυλάκισης της κ. Καϊλή και ο κ. Κλες, ο ανακριτής, είπε τότε “δεν τα έχω τώρα, αλλά η προανάκριση συνεχίζεται και μπορεί να τα έχω αργότερα και για αυτό την κρατώ προφυλακισμένη”».
Σύμφωνα με τον ποινικολόγο, «αύριο θα εμφανιστούν ενώπιον του ανακριτή ο πατέρας της κ. Καϊλή και ο σύντροφος της και μάλιστα χωρίς καν να ξέρουν για ποιον λόγο τους καλούν, αφού το σύστημα στις Βρυξέλλες είναι διαφορετικό από ότι στην Ελλάδα και οι κατηγορούμενοι μαθαίνουν επί τόπου γιατί κατηγορούνται και καλούνται επί τόπου να δώσει απαντήσεις». Προηγήθηκε η συζήτηση του Μιχάλη Δημητρακόπουλου με τον Νίκο Χατζηνικολάου για την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη, με τον συνήγορο του ηθοποιού να υποστηρίζει πως στην δίκη δεν παρουσιάστηκαν αποδείξεις για τον βιασμό και τις δύο απόπειρες βιασμού που του αποδίδουν, λέγοντας πως οι καταγγέλλουσες έδρασαν στο πλαίσιο σκευωρίας σε βάρος του καλλιτέχνη.