Τρίτη, 30 Μαΐου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εύα Καϊλή: Αλλάζει την υπερασπιστική τακτική της – Καταθέτει έφεση σήμερα ο δικηγόρος της

Μοιραστείτε το

Ούτε αυτή τη φορά η Εύα Καϊλή κατάφερε να πείσει τους δικαστές του προδικαστικού συμβουλίου να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και έτσι η προφυλάκισή της θα συνεχιστεί για τουλάχιστον δυο μήνες ακόμα. Αυτό που άλλαξε, ωστόσο, σε σχέση με τις δυο προηγούμενες φορές είναι πως, πλέον, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλάζει την υπερασπιστική της τακτική και μέσω των δικηγόρων της θα καταθέσει έφεση, σήμερα κιόλας, προκειμένου να αλλάξει η χθεσινή απόφαση.

 

«Πίστευα πραγματικά ότι πρέπει και πρόκειται να απελευθερωθεί, τουλάχιστον υπό όρους, με ηλεκτρονικό βραχιόλι», ανέφερε αρχικά ο Σβεν Μαρί, ο νέος δικηγόρος της Εύας Καϊλή, και πρόσθεσε: «Λυπάμαι που δεν απελευθερώθηκε και εξακολουθώ να πιστεύω ότι η κίνηση αυτή των αρχών είναι συμβολική. Μόνο που η Εύα Καϊλή δεν είναι μόνον αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είναι και μητέρα. Μια μητέρα που βλέπει το 24 μηνών μωρό της δύο φορές το μήνα. Σέβομαι αυτήν την απόφαση, αλλά την αμφισβητώ και θα ασκήσω έφεση αύριο (σσ: σήμερα)»!

Πάντως, δεν υπάρχουν νέα στοιχεία για την Εύα Καϊλή, είπαν οι συνήγοροι υπεράσπισης της. Κατά την ακρόαση, πρώτα τοποθετήθηκε για 10 λεπτά ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, πάνω από 40 λεπτά ο Σβεν Μαρί, ενώ ζήτησε και η ίδια η κυρία Καϊλή να παρέμβει. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εύα Καϊλή, στη χθεσινή διαδικασία, μίλησε μόνο τρία λεπτά στην ακρόασή της και ζήτησε να μην δικαστεί ως δημόσιο πρόσωπο αλλά ως μητέρα με παιδί. Ωστόσο, οι δικαστές φοβούνται ότι μπορεί να παραποιήσει στοιχεία βγαίνοντας από τη φυλακή. Πριν μπουν στην αίθουσα ο νέος δικηγόρος της τόνισε πως το παιδί της την χρειάζεται. «Είναι μητέρα ενός παιδιού που αυτή τη στιγμή το έχει ο παππούς της. Η θέση της Εύας Καϊλή είναι στο σπίτι. Θα ζητήσουμε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, μία επιλογή είναι και το βραχιολάκι. Το θέμα της κράτησης της κυρίας Καϊλή είναι μία δύσκολη κατάσταση επειδή είναι μητέρα ενός παιδιού 24 μηνών και πιστεύω ότι θα πρέπει να είναι στο σπίτι με το παιδί της», είπε. Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής που βρίσκεται φυλακισμένη εδώ και 10 εβδομάδες, θα συνεχίσει να βρίσκεται στις φυλακές Χάρεν του Βελγίου.

Τα περιθώρια στενεύουν για την Εύα Καϊλή καθώς ο σύντροφός της φαίνεται πως αλλάζει τα λεγόμενά του για την εμπλοκή της. Ο ανακριτής πρόσθεσε μια ακόμη κατηγορία σε βάρος της Ευρωβουλευτού, αυτή για συμμετοχή σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Επίσης, ο κατηγορούμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος Αντόνιο Παντσέρι θα παραμείνει υπό κράτηση σύμφωνα με την απόφαση του συμβουλίου μετά τη σημερινή ακρόαση.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.