Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

ΕΣΡ: Πρόστιμο στον ΣΚΑΪ για δυσμενή διάκριση σε βάρος της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ

Μοιραστείτε το

Πρόστιμο 15.000 επιβλήθηκε στον ΣΚΑΪ από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, για αναφορά του στην Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, αναγνωρίζοντας ότι παραβίασε τη ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία που «αφορά δυσμενείς διακρίσεις εις βάρος προσώπων στη βάση της πολιτικής ιδεολογίας τους».

Η επίμαχη εκπομπή του Κ. Μπογδάνου «ΣΚΑΪ στις 3» μεταδόθηκε στις 3.5.2017 και ελέγχθηκε ύστερα από καταγγελία του μέλους του ΕΣΡ καθηγητή Γιώργου Πλειού, όπως αναφέρει η «Αυγή».

Ο Κ. Μπογδάνος καταγράφηκε να λέει τα εξής: «Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχει κι άλλο λόγο για να ενδιαφέρεται [για] τα καταστήματα, ούτως ώστε να γνωρίζει πότε μπορεί να κάνει τις ακτιβιστικές εναλλακτικές δράσεις: ληστείες, κλοπές, απαλλοτριώσεις. Για να ξέρει, βρε παιδί μου, αν θα πάνε την Κυριακή, θα ‘ναι ανοιχτά, είναι κλειστά, να πάμε να…».

Ο ισχυρισμός της πλευράς του ΣΚΑΪ περί παρόδου χρόνου υπέρ το εύλογο μεταξύ της διάπραξης της παράβασης και της έκδοσης της διοικητικής πράξης από το ΕΣΡ (αρχή χρηστής διοίκησης και δικαιολογημένης/προστατευομένης εμπιστοσύνης του διοικούμενου) κρίθηκε ως μη βάσιμος.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.