Τρίτη, 14 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Επιμένει ο Γεραπετρίτης: Κατέθεσε έγγραφα για την αυτόματη χάραξη δρομολογίων – «Η τηλεδιοίκηση λειτουργεί κανονικά στη Λάρισα»

Μοιραστείτε το

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε υφίσταται ένα τοπικό κέντρο τηλεδιοίκησης. Έπρεπε ο σταθμάρχης να κάνει αυτόματη χάραξη. Είναι τοπικό, ποτέ δεν μίλησαν για ένα καθολικό κέντρο τηλεδιοίκησης. Όταν θα καλυφθούν όλοι οι σταθμοί θα υπάρχει το υπερκέντρο. Αυτό στη Λάρισα κάνει την αυτόματη χάραξη» είπε ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο Γιώργος Γεραπετρίτης. Ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τις μεταφορές, κατέθεσε στα πρακτικά έγγραφο το οποίο υποστηρίζει ότι αποδεικνύει πως την ημέρα του δυστυχήματος στα Τέμπη τα δρομολόγια έγιναν με αυτόματη χάραξη.

Στο έγγραφο που κατέθεσε ο κ. Γεραπετρίτης στη Βουλή, καταδεικνύεται πως πριν αναλάβει ο κατηγορούμενος για το δυστύχημα στα Τέμπη σταθμάρχης, τα δρομολόγια είχαν γίνει με αυτόματη χάραξη και πως επιπλέον υπήρξε και δοκιμαστικό δρομολόγιο που έγινε 1 η ώρα τα ξημερώματα με αυτόματη χάραξη, μετά το δυστύχημα. Το έγγραφο σύμφωνα με τον κ. Γεραπετρίτη, αποδεικνύει ότι το κέντρο της Λάρισας και η αυτόματη χάραξη λειτουργούσαν πλήρως.

eggrafo
eggrafo

 

«Όποτε θέλετε να πάμε μαζί να δούμε αν λειτουργεί ή όχι η τοπική τηλεδιοίκησης. Αν λειτουργεί θα πω μια συγγνώμη, αν όχι θέλω να ακούσω μια συγγνώμη. Μέχρι 22.12 συντελέστηκαν αυτόματες χαράξεις, έγινε δυστυχώς χειροκίνητα στην επίμαχη αμαξοστοιχία. Στη συνέχεια, 2 ώρες μετά, έγινε δοκιμαστική λειτουργία και λειτουργούσε» είπε επίσης στη Βουλή ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.