Ένταση στη Βουλή: Αποχώρησε ο Γιώργος Λαμπρούλης από το Προεδρείο μετά την κόντρα με την Ζωή Κωνσταντοπούλουν (βίντεο)

«Κόκκινο» χτύπησε το θερμόμετρο στην Ολομέλεια της Βουλής με τη Ζωή Κωνσταντοπουλου να μετατρέπει τη διαδικασία σε προσωπικό σόου καταγγέλλοντας τους πάντες και τον προεδρεύοντα Γιώργο Λαμπρούλη να αναγκάζεται να διακόψει τη συνεδρίαση, καταγγέλλοντάς την ως «πολιτικά ανήθικη».

Η φράση της Προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας που πυροδότησε την ένταση αφορούσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον οποίο αποκάλεσε «κατ’ ευφημισμό κύριο».

Λαμπρούλης: Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής όταν αναφερόμαστε στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν αναφερόμαστε με αυτό τον τρόπο που αναφερθήκατε εσείς. Ανεξάρτητα από την πολιτική διαφωνία που μπορεί να έχουμε…

Κωνσταντοπούλου: Εμείς έχουμε μείνει στην αίθουσα. Το δικό σας κόμμα αποχώρησε. Ζητάω το λόγο επί προσωπικού

Λαμπρούλης: Δεν υπάρχει προσωπικό σε αυτό

Κωνσταντοπούλου: Επί προσωπικού

Λαμπρούλης: Εξήγησε το προσωπικό

Κωνσταντοπούλου: Μη μιλάτε πάνω μου κύριε

Λαμπρούλης: Εξηγήστε το προσωπικό

Κωνσταντοπούλου: Τι ύφος είναι αυτό κύριε Λαμπρούλη; Υπάρχει ένα είδος λεγόμενης αντιπολίτευσης

Λαμπρούλης: Πρέπει να αιτιολογήσετε το προσωπικό…

Κωνσταντοπούλου: Σταματήστε να μιλάτε για ένα λεπτό.

Λαμπρούλης: Δεν θα μου πείτε εσείς πότε θα μιλάω…

Κωνσταντοπούλου: Τι ύφος είναι αυτό;

Λαμπρούλης: Διακόπτω τη συνεδρίαση, είστε απαράδεκτη ανήθικη πολιτικά και σας παραδίδω στη χλεύη του ελληνικού λαού.

Ο Κακλαμάνης παραπέμπει την Κωνσταντοπούλου στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Για ακτιβισμό χωρίς πολιτική ουσία κατήγγειλε την κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου ο Πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης κηρύσσοντας την επανέναρξη των εργασιών της Ολομέλειας.

Η συζήτηση στη Βουλή είχε διακοπεί μετά τις απόπειρες της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας να μετατρέψει την διαδικασία σε σόου εξαπολύοντας προσωπικές επιθέσεις στους πολιτικούς της αντιπάλους.

Ο κ. Κακλαμάνης ανέφερε ότι με προσωπική του απόφαση στέλνει τα πρακτικά με όλες τις παρεμβάσεις της κυρίας Κωνσταντοπούλου στην Επιτροπή Δεοντολογίας προκειμένου τα μέλη της να αποφασίσουν και να εισηγηθούν αν πρέπει να επιβληθούν ποινές κατά της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας.

«Όταν κάποιος δεν έχει να μιλήσει για την πολιτική ουσία κάνει ακτιβισμό. Η αίθουσα της Ολομέλειας δεν είναι για τέτοια πράγματα» είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Βουλής αρνούμενος να δώσει τον λόγο στην κα Κωνσταντοπούλου.

Κωνσταντοπούλου: το λόγο κ. Πρόεδρε

Κακλαμάνης: δεν έχετε το λόγο.

Κωνσταντοπούλου: … (φωνές)

Κακλαμάνης: έχω μάθει να απαντώ μόνο σε σοβαρές παρατηρήσεις.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή