Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Έλενα Ακρίτα: Καταθέτει αγωγή κατά του πρωθυπουργικού γραφείου

«Ευχαριστώ  θερμά την κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι που, με την χτεσινή της ανάρτηση μού το έκανε τόσο εύκολο»

Μοιραστείτε το

Την κατάθεση αγωγής κατά του πρωθυπουργού γραφείου, ανακοίνωσε η Έλενα Ακρίτα. «Ευχαριστώ  θερμά την κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι που, με την χτεσινή της ανάρτηση μού το έκανε τόσο εύκολο» γράφει σε ανάρτησή της στο Facebook η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Με την δημόσια παραδοχή της κ. Μαρέβας Γκραμπόφσκι ότι υπέβαλε έγκληση, επιβεβαιώνεται πλήρως ότι το Γραφείο Πρωθυπουργού, εξαγγέλλοντας με γραπτή ανακοίνωση του την προσφυγή της εν λόγω ΙΔΙΩΤΗ στην Δικαιοσύνη και “καταδικάζοντας” ανεπιφύλακτα την Έλενα Ακρίτα ως ένοχη συκοφαντίας, παραβίασε θεμελιώδη δικαιώματα και, φυσικά, την αρχή της διάκρισης των λειτουργιών» τονίζεται σε ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του Βασίλη Σωτηρόπουλου που εκπροσωπεί την Έλενα Ακρίτα.

«Η παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας από δημόσιες αρχές όπως είναι το Γραφείο Πρωθυπουργού απαγορεύεται ρητά και αυστηρά κατά το ευρωπαϊκό και το συνταγματικό δίκαιο. Με τον Ν.4596/2019 που ενσωματώνει Οδηγία της Ε.Ε., κάθε πρόσωπο που παραβιάζεται το τεκμήριο αθωότητας του από δημόσιες αρχές, δικαιούται αποζημίωσης από τα αρμόδια δικαστήρια» σημειώνεται.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κ. Γκραμπόφσκι που επιβεβαίωσε με την δημόσια ανάρτηση της πρώτης σελίδας της έγκλησης της ότι το Γραφείο Πρωθυπουργού πράγματι παραβίασε τα εν λόγω συνταγματικά και θεμελιώδη δικαιώματα. Όπως είναι αυτονόητο, μετά από αυτή την εξέλιξη, η οποία συνδέεται άμεσα με την αντίληψη του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος για το κράτος δικαίου και το Σύνταγμα, η Έλενα Ακρίτα καταθέτει αγωγή αποζημίωσης κατά του Γραφείου Πρωθυπουργού ενώπιον των αρμόδιων Διοικητικών Δικαστηρίων της Αθήνας» αναφέρεται ακόμη με την ανακοίνωση να κλείνει με νόημα: «Διότι ο Διαφωτισμός δεν περιλαμβάνει μόνο τον Βολταίρο, αλλά και τον Μοντεσκιέ».

Η χθεσινή ανάρτηση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη

«Θα συνιστούσα ψυχραιμία στην Κα Ακρίτα σχετικά με τα όσα άθλια ψεύδη έχει πει προσβάλλοντας την προσωπικότητα μου. Άλλωστε θα κληθεί να απολογηθεί στις δικαστικές αίθουσες μετά τη μήνυση που κατέθεσα στις 14.5.2024 σε βάρος της για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης» έγραψε χθες στην πλατφόρμα Χ η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.