Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Έλενα Ακρίτα: «Η στάση ζωής του/της Ζακ/Zackie κάθε άλλο παρά μάταιη ήταν»

«Πρόκειται για ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα μίσους και έμφυλης βίας των τελευταίων ετών» σχολίασε η αρμόδια για τα Δικαιώματα και την Ισότητα ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ.

Μοιραστείτε το

«Ο Ζακ Κωστόπουλος δεν ήταν κλέφτης, δεν ήταν μαχαιροβγάλτης και δεν απείλησε κανέναν» τόνισε η Έλενα Ακρίτα, σχετικά με την απόφαση του Εφετείου για την ενοχή των δυο κατηγορουμένων για τη δολοφονία του/της Ζακ Κωστόπουλου/Zackie.

«Πρόκειται για ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα μίσους και έμφυλης βίας των τελευταίων ετών» σχολίασε η αναπληρωτής Τομεάρχης Δικαιοσύνης, αρμόδια για τα Δικαιώματα και την Ισότητα ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

«Το δικαστήριο, παρότι αναγνώρισε ελαφρυντικά, επισφράγισε την πρωτόδικη απόφαση, καταδικάζοντας τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη για τη δολοφονία του 33χρονου ακτιβιστή» επεσήμανε η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

 

«Ομόφωνα ένοχοι οι δολοφόνοι, αλλά, όπως πολύ εύστοχα επισήμανε ο Βασίλης Θανόπουλος του Antivirus Magazine, “Όχι όλοι. Μην ξεχνάμε τους αστυνομικούς που την έβγαλαν λάδι. Μην ξεχνάμε, όμως, και όλους αυτούς που μετά στον δημόσιο λόγο τους – βήμα τους δολοφόνησαν ανελέητα και τον χαρακτήρα του Ζακ» υπογράμμισε με νόημα η Έλενα Ακρίτα.

 

Και συνέχισε πως «ο Ζακ Κωστόπουλος ήταν ένας συνειδητοποιημένος ακτιβιστής που έδωσε αγώνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, με αξιοπρέπεια και ευαισθησία».

 

«Η στάση ζωής του/της Ζακ/Zackie κάθε άλλο παρά μάταιη ήταν. Υπήρξε πηγή χειραφέτησης και θάρρους για πολλά νέα παιδιά. Θα τον/τη θυμόμαστε πάντα με σεβασμό κι αγάπη» ανέφερε καταληκτικά η Έλενα Ακρίτα.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.