Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Έλενα Ακρίτα: «Δεν παραιτούμαι, θα εξαντλήσω τη θητεία μου»

Μοιραστείτε το

Μετά το κατηγορηματικό «όχι» του Όθωνα Ηλιόπουλου, ήρθε η σειρά της Έλενας Ακρίτα να απαντήσει στο ερώτημα αν θα υπέβαλε την παραίτησή της, προκειμένου να μπει στη Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης, εάν εκλεγεί στη θέση του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. «Σαφώς και όχι», ήταν η απάντηση της βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στο Action 24.

Όπως εξήγησε στη συνέχεια, ο λόγος που δεν προτίθεται να παραιτηθεί ήταν η συμφωνία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, δηλαδή να μπει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αναλάβει τον τομέα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που θα αναβαθμιζόταν σε υπουργείο αν το κόμμα κέρδιζε τις εκλογές.

«Όπως ο Όθωνας έτσι και εγώ, είμαστε επιλογές προσωπικές του Αλέξη Τσιπρα. Όταν πέρυσι τον Μάιο μου ζήτησε ο πρόεδρος να έρθω εδώ, ήταν πολύ συγκεκριμένη η συμφωνία που κάναμε. Εμένα ο τομέας που με ενδιαφέρει είναι ο τομέας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γυναίκες, ΑμεΑ, σχολικός εκφοβισμός, ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Η πρόθεση ήταν ο τομέας αυτός να αναβαθμιστεί σε υπουργείο το οποίο και θα αναλάβω. Κατηγορηματικά λοιπόν σας λέω ότι για αυτόν τον λόγο μπήκα, και καταλαβαίνω απόλυτα και τον Όθωνα και τη στάση του. Και βεβαίως θα εξαντλήσω τη θητεία μου, γιατί ούτε ο μισθός με ενδιαφέρει εμένα, για λόγους που νομίζω είναι γνωστοί, ούτε τίποτε άλλο. Θέλω όμως να δουλέψω εκεί όπου νομίζω τα πράγματα δυστυχώς είναι κανιβαλικά μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ. Άρα σαφώς και όχι», απάντησε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι η Έλενα Ακρίτα αρχικά είχε εκφράσει ανοιχτά τη στήριξή της στην υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου. Ωστόσο, μετά τον πρώτο γύρο των εκλογών, η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε γνώμη και μεταπήδησε στο στρατόπεδο του Στέφανου Κασσελάκη.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.