Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εκλογές 2023: Κανονικά υποψήφιος ο Κώστας Αχ. Καραμανλής

Μοιραστείτε το

Υποψήφιος με την Νέα Δημοκρατία θα είναι ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, όπως υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Δευτέρας (6/3). «Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Καραμανλή δεν υπάρχει πρόθεση να μην είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές», σημείωσε ο κ. Οικονόμου, τονίζοντας ότι η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης είναι πράξη που τον τιμά».

«Ο κ. Καραμανλής παραιτήθηκε, αναλαμβάνοντας γενναία την πολιτική ευθύνη. Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Καραμανλή δεν υπάρχει πρόθεση να μην είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές. Αν και δεν είναι του παρόντος, αλλού είναι τα ζητήματα για τη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια. Η ανάληψη της πολιτικής αντικειμενικής ευθύνης, παρά το γεγονός ότι, όπως είπαμε, υπάρχει μια αλληλουχία γεγονότων και διαχρονικών παθογενειών, είναι μία πράξη η οποία τιμά τον κ. Καραμανλή στο επίπεδο αυτό», είπε συγκεκριμένα ο Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Καραμανλής ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη και υπέβαλε την παραίτησή του. Η παραίτησή του έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, λίγο αργότερα. Στη σχετική δήλωσή του, ο κ. Καραμανλής ανέφερε:

«Μόλις τώρα γύρισα από το σημείο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη. Ο πόνος είναι ανείπωτος. Είναι γεγονός ότι παραλάβαμε τον ελληνικό σιδηρόδρομο σε κατάσταση που δεν ταιριάζει στον 21ο αιώνα. Σε αυτά τα 3,5 χρόνια, κάναμε κάθε προσπάθεια για να βελτιώσουμε αυτή την πραγματικότητα. Δυστυχώς, οι προσπάθειες αυτές δεν ήταν αρκετές για να αποτρέψουν ένα τέτοιο δυστύχημα. Κι αυτό είναι πολύ βαρύ για όλους μας και για εμένα προσωπικά. Οταν συμβαίνει κάτι τόσο τραγικό, δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουμε σαν να μην συνέβη. Είμαι λίγα χρόνια στην πολιτική, αλλά θεωρώ απαραίτητο στοιχείο της Δημοκρατίας μας οι πολίτες της χώρας μας να εμπιστεύονται το πολιτικό σύστημα. Αυτό λέγεται πολιτική ευθύνη.

Γι’ αυτό το λόγο, δηλώνω την παραίτησή μου από τη θέση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών. Είναι αυτό που νιώθω καθήκον μου να πράξω ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των ανθρώπων που έφυγαν τόσο άδικα και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα διαχρονικά λάθη του ελληνικού κράτους και του πολιτικού συστήματος. Μέσα από την καρδιά μου, εκφράζω για άλλη μια φορά την οδύνη μου και τη συμπαράστασή μου στις οικογένειες των θυμάτων».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.