Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφη Αχτσιόγλου: Υπεύθυνη η κυβέρνηση για την ασυδοσία των funds (ΒΙΝΤΕΟ)

Μοιραστείτε το

Ως ένα εκρηκτικό κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα χαρακτήρισε η Έφη Αχτσιόγλου την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί αναφορικά με τους πλειστηριασμούς, τη διόγκωση του ιδιωτικού χρέους και τον εξωδικαστικό μηχανισμό.

 

«Για φέτος έχουν προγραμματιστεί 44.000 πλειστηριασμοί και πρώτης κατοικίας», τόνισε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, υπογραμμίζοντας ότι «η ΝΔ νομοθέτησε έναν πτωχευτικό κώδικα που οδηγεί σε σωρεία πτωχεύσεων, χωρίς ο πολίτης να έχει τη δυνατότητα ρύθμισης. Τα “κόκκινα” δάνεια αυξήθηκαν. Τα χρέη στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία αυξήθηκαν, αλλά η κυβέρνηση δεν τα ρυθμίζει όπως ζητάμε, με 120 δόσεις και κούρεμα οφειλής. Νομοθέτησε έναν εξωδικαστικό μηχανισμό που δεν έχει καμία δεσμευτικότητα για τις τράπεζες και τα funds, αν θέλουν διαπραγματεύονται, αν δεν θέλουν όχι, αν θέλουν δέχονται ρύθμιση, αν δεν θέλουν την απορρίπτουν, ενώ ήρε και κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας».

Η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι «τα funds ελέγχουν μέσω υποθηκών 700.000 ακίνητα στη χώρα. Πρόκειται για μία τεράστια μεταβίβαση πλούτου στο εξωτερικό. Είναι μία ληστρική πολιτική απέναντι σε πολίτες οι οποίοι δεν είναι “στρατηγικοί κακοπληρωτές”, βρέθηκαν σε οικονομική δυσκολία λόγω αντικειμενικών γεγονότων». Τα “κόκκινα” δάνεια, πρόσθεσε, «δεν έχουν μειωθεί, απλά έχουν φύγει από τους ισολογισμούς των τραπεζών και έχουν περάσει στα funds, τα οποία μετέρχονται των χειρότερων πρακτικών απέναντι στους πολίτες».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.