Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Δημήτρης Βαρτζόπουλος: Η γυναικοκτονία έχει μια βιολογική βάση – Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτει

Πρωτοφανείς δηλώσεις από τον υφυπουργό Υγείας που είπε ότι «είναι η φύση των πραγμάτων το αρσενικό να είναι επιθετικό» καθώς «κυνηγάει την τροφή»

Μοιραστείτε το

Απόψεις που στερούνται επιστημονικής βάσης και θυμίζουν άλλες εποχές εξέφρασε ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, σε πρόσφατη συνέντευξή του φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να υποστηρίξει ότι «η γυναικοκτονία έχει μια βιολογική βάση».

Ο Δ. Βαρτζόπουλος, ο οποίος είναι και ψυχίατρος δήλωσε μιλώντας στο Livemedia πριν από λίγες εβδομάδες ότι «σε όλη την πανίδα, το σε κάθε μορφή ενβίου όντος το αρσενικό είναι πιο επιθετικό γιατί στη φύση αυτό είναι που κυνηγάει την τροφή και αναλαμβάνει την επιθετική διεκδίκηση. Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές. Για να τίκτει. Είτε γίνεται στην αγέλη, είτε γίνεται στη δυαδική μορφή που έχουμε στο homo sapiens. Είναι η φύση των πραγμάτων το αρσενικό να είναι επιθετικό κατά συνέπεια η γυναικοκτονία έχει μια βιολογική βάση».

Ο ίδιος χρησιμοποιώντας επιχειρήματα που επικαλείται η ακροδεξιά ιδεολογία δήλωσε σχετικά με τα περιστατικά επιθετικότητας από νέους ότι «όταν κάποιος είναι επιθετικός, είναι επιθετικός επειδή είναι γεννημένος επιθετικός και επειδή ο τρόπος με τον οποίο έχει ζήσει όλα αυτά τα χρόνια ενισχύει αυτή την επιθετικότητα.»

«Εκείνο το οποίο μπορούμε να κάνουμε εμείς, είναι όταν διαπιστώνουμε σε πρώιμη φάση μια τέτοια επιθετικότητα, αυτή την επιθετικότητα να τη βάλουμε μέσα σε κοινωνικά κανάλια, (…) δηλαδή να μη σκοτώνεις ή να μην επιτίθεσαι για να κλέψεις, να επιτίθεσαι στον εχθρό της πατρίδας, ή να επιτίθεσαι στον εχθρό της κοινωνίας. Αλλά όταν κάποιος εκδηλώνει πλέον μια οργανωμένη τέτοια αντικοινωνική, επιθετική, εγκληματική συμπεριφορά, ο σωστός τρόπος είναι η έγκαιρος ανίχνευση και η καταστολή, ο περιορισμός του» πρόσθεσε ο Δ. Βαρζτόζπουλος.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.