Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Δήλωση συνηγόρων Ν. Παππά: Κατέρρευσε η σκευωρία μετά την κατάθεση του κ. Τσαδάρη, διευθύνωντος συμβούλου της Attika Bank

Μοιραστείτε το

Ούτε ο κ. Τσάδαρης της Attika Bank είδε τον κ. Παππά – Ο κ. Καλογρίτσας, σύμφωνα με τον μάρτυρα, έστελνε απειλητικά sms σε στελέχη της τράπεζας που δεν ικανοποιούσαν τα αιτήματά του ανέφεραν οι συνήγοροι του Νίκου Παππά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των συνηγόρων του Νίκου Παππά:

Ο μάρτυρας Αθανάσιος Τσάδαρης, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Attika Bank την περίοδο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, κατέθεσε σήμερα στο ειδικό δικαστήριο ότι:
-«Τα χρήματα της εγγυητικής επιστολής Καλογρίτσα, όπως και η προέλευσή τους, ήταν πεντακάθαρα. Η εγγυητική επιστολή εκδόθηκε αφού πιστοποιήθηκε η καθαρότητα των χρημάτων, την οποία δεν αμφισβήτησε κανένας». Όπως επεσήμανε ο μάρτυρας, η τράπεζα έκανε ενδελεχείς και αυστηρούς ελέγχους τόσο με την έλευση των 3 εκατ. ευρώ και πριν την έκδοση της εγγυητικής όσο και, συμπληρωματικά, μετά τη διεξαγωγή του διαγωνισμού με αφορμή τις διαμαρτυρίες των άλλων υποψηφίων και της αντιπολίτευσης. Και στις δύο περιπτώσεις, για τις οποίες ενημερώνονταν αυτοστιγμή και η ΤτΕ και η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος, όλα βρέθηκαν νόμιμα και καθαρά. Άρα, η συμμετοχή του κ. Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα στη διαδικασία, ως προς και αυτό το σημείο, ήταν απολύτως σύννομη.
-«Για την έκδοση της εγγυητικής δεν δέχθηκα πίεση από κανέναν (σ.σ.: από την τότε κυβέρνηση ή την τράπεζα). Ήμουν επιλογή της ΤτΕ και του κ. Στουρνάρα και όχι πολιτική επιλογή για τη συγκεκριμένη θέση, δεν σήκωνα από πιέσεις». Ένας ακόμα μάρτυρας, λοιπόν, «δεν είδε και δεν άκουσε» κανέναν κ. Παππά, δεν δέχθηκε καμία παρέμβαση από τον πρώην υπουργό ή άλλο μέλος της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
-«Ο κ. Καλογρίτσας με πίεζε αφόρητα, λίγες ημέρες πριν την καταβολή της πρώτης δόσης, ώστε να τον χρηματοδοτήσει η τράπεζα με 40 εκατ. ευρώ. Στις 14 Σεπτεμβρίου 2016 συναντηθήκαμε, παρουσία και άλλων στελεχών της τράπεζας, και του κατέστησα σαφές ότι δεν επρόκειτο να πάρει ούτε ένα ευρώ δάνειο από την τράπεζα. Τα 108 εκατ. ευρώ απλήρωτα δάνεια δεν θα αυξάνονταν ούτε ευρώ. Οι πιέσεις από τον Καλογρίτσα ήταν πολύ μεγάλες και συνεχείς». Σύμφωνα με τον μάρτυρα, από τον κ. Καλογρίτσα «δέχτηκα πιέσεις και απειλές […] και ότι “δεν θα σταθείς ούτε δευτερόλεπτο στη θέση σου”», ενώ σε άλλο σημείο έκανε λόγο για απειλητικά μηνύματα και επιστολές σε στελέχη της τράπεζας, δηλαδή στον κ. Κορδαντωνόπουλο, που χειριζόταν τους λογαριασμούς και τα δάνεια του ομίλου Καλογρίτσα και στον κ. Τσακιράκη, ο οποίος επέδειξε, μάλιστα, στον μάρτυρα και μήνυμα του κ. Καλογρίτσα, όπου αναφερόταν στα παιδιά του (σ.σ.: του κ. Τσακιράκη). Την περίοδο, δηλαδή, που για την κυρία Ευθαλία Διαμαντή «ο Παππάς έταζε ότι θα βρει τα λεφτά για τον Καλογρίτσα», ο τελευταίος πίεζε και απειλούσε τραπεζικά στελέχη για τη δανειοδότησή του.
-«Όταν επεστράφη η εγγυητική επιστολή στον κ. Ιωάννη Βλαδίμηρο Καλογρίτσα, τα λεφτά κατέληξαν σε λογαριασμούς των εταιρειών της οικογένειας και από εκεί στην πληρωμή δικών τους υποχρεώσεων». Κατέρρευσε, έτσι, για μια ακόμα φορά, από έναν ακόμα μάρτυρα, μετά τον κ. Στουρνάρα και τον κ. Πανταλάκη, ότι τα χρήματα δόθηκαν, δήθεν «με εντολή Παππά», για την έκδοση του Documento.
Τα «παραμύθια του κ. Καλογρίτσα και της κυρίας Ευθαλίας» όχι μόνο δεν μπορούν να πείσουν κανέναν, αλλά προκαλούν και κλαυσίγελο σε κάθε λογικό άνθρωπο. Κάθε κατάθεση μάρτυρα καταρρίπτει κάθε δήθεν «αποκαλυπτικό» στοιχείο. Η πολιτική δίωξη Παππά είναι πλέον ολοφάνερη.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.