Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Διακομματική Επιτροπή: Στο τραπέζι η αναβολή του debate – Στις 11:00 οι κρίσιμες αποφάσεις

Μοιραστείτε το

Τίτλους τέλους, όπως όλα δείχνουν, ρίχνει η τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα το βράδυ στις 9 στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, μετά το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο.

 

Η οριστική απόφαση αναμένεται να ληφθεί στη σημερινή συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής που θα συνεδριάσει εκτάκτως στο υπουργείο Εσωτερικώνμετά την κήρυξη από την υπηρεσιακή κυβέρνηση τριήμερου εθνικού πένθους για τα θύματα της τραγωδίας στα διεθνή ύδατα δυτικά της Ελλάδας. Επί της ουσίας η διακομματική επιτροπή θα κάνει πράξη τα συνεπαγόμενα της απόφασης για εθνικό πένθος, ενώ η διοίκηση της ΕΡΤ είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο.

Από νωρίς το απόγευμα το debate ήταν στον αέρα, καθώς επικρατούσε έντονος προβληματισμός στα κόμματα και τους δημοσιογράφους που θα μετείχαν για το εάν θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί στη σκιά του ναυαγίου. Στο υπουργείο Εσωτερικών μέχρι αργά το απόγευμα διάβαζαν τα σχετικά δημοσιεύματα περί ακύρωσης, ωστόσο, δεν είχαν λάβει κάποιο επίσημο αίτημα. Στις διαβουλεύσεις που υπήρξαν μεταξύ των δημοσιογράφων, τέθηκε το θέμα της αναβολής ή και ακύρωσης, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες διατυπώθηκαν διαφορετικές προσεγγίσεις.

Ανάλογες συζητήσεις έγιναν και στα κομματικά επιτελεία. Όπως όμως, επεσήμαναν κανένα κόμμα δεν ήθελε τον «μουτζούρη», να ήταν δηλαδή εκείνο που θα χρεωνόταν την αναβολή του. Στη ΝΔ σύμφωνα με πληροφορίες δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση να αναλάβουν το «βάρος» να προτείνουν την αναβολή του και ως εκ τούτου δεν θα ήταν εκείνοι που θα το ζητούσαν. Πηγές της Πειραιώς εκτιμούν πως είναι δύσκολη η διεξαγωγή του και παραπέμπουν στη συζήτηση στη διακομματική επιτροπή. Παραπλήσιες σκέψεις υπήρξαν και στα άλλα κόμματα, καθώς κανένα δεν ήθελε να δώσει την εντύπωση ότι φοβάται ή αποφεύγει την τηλεοπτική αναμέτρηση.

Από τη δύσκολη θέση τους έβγαλε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς. Στη σχετική ανακοίνωση αναφερόταν ότι «ο Πρωθυπουργός κήρυξε τριήμερο Εθνικό Πένθος από σήμερα Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 21:00 ως το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023 21:00 για τα θύματα του σημερινού τραγικού ναυαγίου στα διεθνή ύδατα δυτικά της Ελλάδας, με τη σκέψη και σε όλα τα θύματα των αδίστακτων διακινητών που εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη δυστυχία».

Η αναβολή της τηλεμαχίας σημαίνει και αυτομάτως και ακύρωσή του. Το πρόγραμμα των πολιτικών αρχηγών είναι εξαιρετικά φορτωμένο την τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές της 25ης Ιουνίου και ουδείς είναι βέβαια διατεθειμένος να ακυρώσει τις κεντρικές ομιλίες και τις δράσεις της τελευταίας εβδομάδας.

Η ΝΔ με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της κάνει γνωστό πως μετά την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης για την κήρυξη τριήμερου εθνικού πένθους, λόγω του τραγικού ναυαγίου που συνέβη σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου, αναστέλλει όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του κόμματος κατά τη διάρκεια του εθνικού πένθους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβαλε την προγραμματισμένη για το βράδυ της Τετάρτης ομιλία του στην Πάτρα, ο Αλέξης Τσίπρας ανέβαλε όλες τις εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και ο Νίκος Ανδρουλάκης την παρουσίαση του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.