Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Δέσμη μέτρων Κασσελάκη για τη στρατιωτική θητεία: 100 – 200 ευρώ το μήνα ο «μισθός» του φαντάρου από… 8 ευρώ σήμερα

Το σοκ Κασσελάκη για τα 8 ευρώ μισθό των φαντάρων και οι πρωτοβουλίες που παίρνει.

Μοιραστείτε το

Μέτρα για την θητεία επεξεργάζεται ο Στέφανος Κασσελάκης με την επιτελική του ομάδα (Αποστολάκη- Καπνισάκη) ώστε να είναι έτοιμος να τα ανακοινώσει με το που θα λάβει το απολυτήριο.

Απο την πρώτη στιγμή που ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάστηκε στο Κέντρο Πυροβολικού της Θήβας έχουν τεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του τα ζητήματα της θητείας. Τα συζητάει και τα αναλύει με τους υπολοιπους στρατεύσιμους είτε είναι νεοσύλλεκτοι όπως ο ίδιος, είτε είναι στρατιώτες παλαιότερων ΕΣΣΟ που έχουν ήδη κλείσει τον κύκλο θητείας στην παραμεθόριο, ακόμη και με επαγγελματίες στρατιωτικούς όλων των βαθμίδων.

Σοκ υπέστη ο Στέφανος Κασσελάκης όταν πληροφορήθηκε ότι ο μισθός του στρατιώτη είναι 8€ τον μήνα! Κατά την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τους συνεργάτες του (ναύαρχο Αποστολάκη και Καπνισάκη) τους ζήτησε να επεξεργαστούν προτάσεις για δραστική αύξηση της μισθοδοσίας των στρατεύσιμων.

Για τον ναύαρχο Αποστολάκη τα «μαθηματικά» της θητείας είναι γνωστά και απλά. Όλες οι ασκήσεις γίνονται βάσει δυο δεδομένων.

1ον: Η διάρκεια της θητείας δεν μπορεί και δεν πρέπει να μειωθεί πέραν των δώδεκα μηνών.

2ον: Η οροφή των κληρωτών κυμαίνεται ετησίως στις 40.000.

Τα σενάρια είναι δυο που επεξεργάζεται η ομάδα Κασσελάκη και τα οποία θα τεθούν στην συνάντηση εργασίας που θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη κατά την επίσκεψη Αποστολάκη – Καπνισάκη στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού της Θήβας.

-Σενάριο Α : Μηνιαίος μισθός οπλίτη 100€ κόστος 48 εκατομμύρια ευρώ.

-Σενάριο Β : Μηνιαίος μισθός οπλίτη 200€ κόστος 96 εκατομμύρια ευρώ.

Στο ερώτημα απο που μπορούν να εξασφαλιστούν τα παραπάνω ποσά οι περισσότερες απόψεις συγκλίνουν απο τα εξοπλιστικά προγράμματα ! Δηλαδή όπως προβλέπεται ένα ποσοστό απο κάθε προμήθεια να καταβάλλεται στο Μετοχικό Ταμείο (ασφαλιστικό φορέα) του Κλάδου – αγοραστή , να υπάρχει προβλέψει και για τον μισθό του Οπλίτη.

Στην σύσκεψη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ την ερχόμενη Πέμπτη στο στρατόπεδο Ψαρρού της Θήβας αναμένεται να εξεταστεί και το Φιλανδικό μοντέλο στράτευσης που επεξεργάζεται να εφαρμόσει η παρούσα ηγεσία του υπουργείου Άμυνας.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.