Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

ΔΑΠ διαψεύδει ΔΑΠ Νομικής για την ανακοίνωση κατά Κεραμέως

Μοιραστείτε το

Σκληρή επίθεση στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως για το νομοσχέδιο, που καταργεί τις φοιτητικές παρατάξεις, από την ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Νομικής Αθηνών. Η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα κατά της υπουργού Παιδείας, λέγοντας ότι «πούλησε τη ψυχή της για μία θέση στο υπουργείο».

Ωστόσ, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, μέσω του γραφείο τύπου της, διέψευσε ότι η ανακοίνωση της ΔΑΠ Νομικής που στρέφεται ενάντια στο νόμο Κεραμέως για τα Πανεπιστήμια εκφράζει τις επίσημες θέσεις της. Γίνεται μάλιστα λόγος για άτομα “που εκπροσωπούν την ΔΑΠ Νομικής ενώ στην πραγματικότητα δεν συμμετείχαν στις εσωκομματικές εκλογές”.

Η ανακοίνωση-διάψευση

Η επίμαχη ανακοίνωση εξεδόθη από άτομα που φέρονται ότι εκπροσωπούν την οργάνωση της ΔΑΠ Νομικής, ενώ στην πραγματικότητα δεν συμμετείχαν στις εσωκομματικές εκλογές της ΔΑΠ.

Η επίσημη θέση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πανελλαδικά είναι ότι το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση αναφέρεται στην εκπροσώπηση των φοιτητών στα όργανα διοίκησης του Πανεπιστημίου, κάτι που δυναμώνει την συμμετοχή και φωνή των φοιτητών σε αποφάσεις που σχετίζονται με ζητήματα φοιτητικής μέριμνας και αναγκών των φοιτητών.

Καμία σχέση δεν έχει η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση με τις εκλογές των Φοιτητικών Συλλόγων, ούτε φυσικά τίθεται ζήτημα κατάργησης των φοιτητικών παρατάξεων, κάτι που έτσι κι αλλιώς δεν ευσταθεί νομικά.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.