Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Αβραμόπουλος για παρουσία του στη ΜΚΟ του Παντσέρι: «Συμμετείχα με έγκριση της Κομισιόν»

Μοιραστείτε το

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τοποθετήθηκε σχετικά με τη συμμετοχή του στην ΜΚΟ του Αντόνιο Παντσέρι.

Ο πρώην επίτροπος Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με δήλωσή του είπε πως συμμετείχε στον Οργανισμό Fight Impunity με την έγκριση της Κομισιόν.

Η δήλωση Αβραμόπουλου
«Προσκλήθηκα να μετάσχω στις αρχές του 2020 ως μέλος στην τιμητική συμβουλευτική επιτροπή του Οργανισμού, από κοινού με κορυφαίες διεθνείς προσωπικότητες όπως η πρώην ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Federica Mogherini, ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Bernard Cazeneuve, η Ιταλίδα γερουσιαστής και πρώην επίτροπος Emma Bonino, ο νομπελίστας Denis Mukwege, η πρώην ευρωβουλευτής Cecilia Wikstrοm κ.ά.

»Μετά ένα έτος έπαψα να έχω οποιαδήποτε συμμετοχή στην επιτροπή. Η επιτροπή δεν είχε καμία εκτελεστική ή διαχειριστική αρμοδιότητα. Πριν αποδεχθώ την πρόσκληση συμμετοχής, ζήτησα ως πρώην επίτροπος έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την οποία και έλαβα με την απόφασή της με αριθμό C (2021) 9002.

Από κοινού με όλα τα μέλη παραιτηθήκαμε, αμέσως μόλις έγινε γνωστό ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για τον κ. Panzeri, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, έκπληκτοι για όσα έγιναν γνωστά σε βάρος του ιδρυτή του Fight Impunity. Αυτή και μόνον είναι η αλήθεια».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.