Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2022
18
13
09

Aρχίζει η δίκη Παπαγγελόπουλου-Τουλουπάκη – Θέμα μη νόμιμης σύνθεσης έθεσε η Τουλουπάκη

Μοιραστείτε το

Στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου κάθονται σήμερα η Ελένη Τουλουπάκη και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Η πρώτη συνεδρίαση έχει οριστεί σήμερα για τις 9 το πρωί, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επόμενες θα πραγματοποιούνται μετά τις 14.30 το μεσημέρι, τακτική που είχε ακολουθηθεί και στο προηγούμενο Ειδικό Δικαστήριο.

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, που κατηγορίες θα για ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος, αναμένεται να καταθέσει αίτημα για τηλεοπτική μετάδοση της δίκης.

Με το ίδιο αμετάκλητο βούλευμα παραπέμφθηκε σε δίκη και η πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη για κατάχρηση εξουσίας, καθώς δεν διαβίβασε εν γνώση της αμελλητί στη Βουλή το φάκελο δικογραφίας που σχηματίστηκε κατόπιν της από τις 22 Φεβρουαρίου 2017 μηνυτήριας αναφοράς στην εισαγγελία εγκλημάτων διαφθοράς που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, Βασίλης Κεγκέρογλου και Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Στο μεταξύ, με ισχυρές αναταράξεις αναμένεται να ξεκινήσει η συνεδρίαση καθώς η αναπληρώτρια εισαγγελέας της έδρας, Αντεισαγγελέας ΑΠ, Αριστέα Θεοδόση υπέβαλε αίτηση αποχής από τη διαδικασία για την υπόθεση Novartis, για λόγους ευθιξίας.

Είχε προηγηθεί η αίτηση εξαίρεσης, που είχε υποβάλλει εναντίον της κ. Θεοδόση η πρώην Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, που είναι κατηγορούμενη στο αυριανό δικαστήριο.

Η σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου

Τα μέλη που κληρώθηκαν από τον Άρειο Πάγο είναι 7 τακτικά μέλη και 3 αναπληρωματικά μέλη και συγκεκριμένα: Μυρσίνη Παπαχίου, Μαρία Μουλιανιτάκη, Ανθή Γκάμαρη, Μαριάνθη Παγουτέλη, Ζαμπέτα Στράτα, Ελένη Φραγκάκη, Βασιλική Ηλιοπούλου ενώ αναπληρωματικά μέλη είναι οι Αικατερίνη Κρυσταλλίδου, Μαρία Κουβίδου, Γεώργιος Κόκκορης.

Από το Συμβούλιο της Επικρατείας, 6 τακτικά μέλη και 3 αναπληρωματικά μέλη, κληρώθηκαν ως τακτικά μέλη οι Βασίλειος Αραβαντινός, Νικόλαος Σκαρβέλης, Σοφία Βιτάλη, Βαρβάρα Ραφτοπούλου, Όλγα Ζύγουρα, Ρωξάνη Γιαννουλάτου και ως αναπληρωματικά οι Παναγιώτης Τσούκας, Χρήστος Λιάκουρας, Άννα Καλογεροπούλου

Καθήκοντας τακτικής εισαγγελέως θα ασκεί η Όλγα Σμυρλή και αναπληρώτριας η Αριστέα Θεοδόση. Πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου ως αρχαιότερη θα είναι η αρεοπαγίτης Βασιλική Ηλιοπούλου.

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.