Σάββατο, 13 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Αποστολάκης: Ο Τσακαλώτος έδειξε ότι δεν υπάρχει γέφυρα

Μοιραστείτε το

«Ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει μία φάση στην οποία υπάρχει μία ‘επώδυνη εγκυμοσύνη’, φεύγει από τα φυσιολογικά όρια της αντιπαλότητας, γίνεται πιο έντονη η διαφοροποίηση», δήλωσε το πρωί της Τρίτης ο Ευάγγελος Αποστολάκης επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Κληθείς να σχολιάσει την χθεσινή τοποθέτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ο ίδιος δήλωσε: «Η χθεσινή παρουσίαση του κ. Τσακαλώτου έδειξε ότι δεν υπάρχει γέφυρα» και πρόσθεσε «πιστεύω ότι θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα πολύ γρήγορα».

Σχετικά με τον Στέφανο Κασσελάκη είπε: «Ο πρόεδρος έδωσε σε όλους ευκαιρίες, είπε εξαρχής ότι είναι ενωτικός, έκανε προσκλήσεις».

«Τα περιθώρια τελειώνουν, ωστόσο η δουλειά που έχει να γίνει είναι μεγάλη και χρειάζονται όλοι», πρόσθεσε ο κ. Αποστολάκης στον ΣΚΑΪ.

Αναφορικά με το ζήτημα των διαγραφών ο ίδιος σχολίασε: «Ο πρόεδρος δεν έκανε πρόχειρη ενέργεια με τις διαγραφές, υπήρχαν λόγοι. Για να διορθωθεί η κατάσταση πρέπει να κάνουν και εκείνοι κάτι».

Τεμπονέρας: Το ζήτημα των διαγραφών μπορεί να υποβαθμιστεί – Υπάρχει χώρος για ενότητα

«Yπάρχει ένας προβληματισμός ο οποίος έχει εκφραστεί δημοσίως. Το βασικό ερώτημα που τέθηκε χθες στην εκδήλωση ήταν το αν υπάρχει χώρος για την ανανεωτική και ριζοσπαστική αριστερά και εγώ προσωπικά απαντώ καταφατικά. Υπάρχει χώρος. Ο ΣΥΡΙΖΑ, επειδή ξεκίνησε ως τόπος συνάντησης διαφορετικών ρευμάτων της Αριστεράς, χωρίς απαραίτητα ιδεολογική ενότητα, μπορούμε στο συνέδριό μας να συνομολογήσουμε και να συνθέσουμε τις διαφορές αυτές», δήλωσε ο Διονύσης Τεμπονέρας μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η μάχη πρέπει να δοθεί εντός ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε. Αναφορικά με τις διαγραφές ο ίδιος τόνισε: «Το ζήτημα των διαγραφών μπορεί να υποβαθμιστεί. Υπάρχει ένα ζήτημα διαδικασίας έτσι κι αλλιώς. Είναι μία ευκαιρία να υπάρξουν υποχωρήσεις και να πέσουν οι τόνοι. Είναι μία κακή εικόνα που βγαίνει προς τα έξω, πρέπει να πάμε στην επόμενη ημέρα και να επικεντρωθούμε στα πολιτικά ζητήματα».

«Οι χαρακτηρισμοί δεν βοηθούν κανέναν απολύτως», σχολίασε. «Η αριστερά έχει ζήσει διασπάσεις στο παρελθόν και αυτό έχει δείξει ότι τα γεγονότα αυτά δεν ευνοούν το συνολικό εγχείρημα».

Προαναγγελία αποχώρησης από Τσακαλώτο: «Δεν μπορεί να υπάρξει πια περηφάνεια σε αυτό το κόμμα»

«Eίναι εξαιρετικά δύσκολο πια να υπάρξει περηφάνεια σε αυτό το κόμμα», ανέφερε στην ομιλία του στην εκδήλωση της εφημερίδας «Εποχή», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και πρώην υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος μία αποστροφή που εκλήφθηκε ως προαναγγελία αποχώρησης από το κόμμα.

Άλλωστε πρόσφατα ο κ. Τσακαλώτος είχε πει ότι οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες και είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η ενότητα δεν είναι δεδομένη.

Στην σημερινή του ομιλία ανέφερε: «Όπως ξέρετε κατέβηκα ως υποψήφιος πρόεδρος και στο τέλος , στην ομιλία μου είπα πως, είτε χάσω, είτε κερδίσω, θέλω να φέρω πίσω την περηφάνεια στους αριστερούς. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρχει πια περηφάνεια σε αυτό το κόμμα».

Ο κ. Τσακαλώτος άσκησε κριτική στην ηγεσία Κασσελάκη λέγοντας: «Στην Πολιτική Γραμματεία 17 μέλη κάναν 17 καλές ομιλίες, κριτική στον πρόεδρο, για το τι είπε στο ΣΕΒ, για το Ισραήλ. Το εντυπωσιακό ήταν ότι ουδείς από την άλλη πλευρά απάντησε. Κανένας. Τι μάθημα παίρνω εγώ; Ότι η πολιτική συζήτηση δεν τους αφορά. Το πρόγραμμα του Συνεδρίου δεν τους αφορά. Τους αφορά ένας μηχανισμός που θεωρούν ότι έχουν πλειοψηφία. Πολιτική συζήτηση μ’ αυτούς τους όρους είναι δύσκολη. Το ερώτημα είναι αν με αυτή τη ρευστοποίηση, με αυτόν τον αρχηγισμό και αυτό το τοξικό κλίμα, αν μπορούμε να είμαστε σε αυτό το κόμμα. Αυτό το τοξικό κλίμα, δεν το έχω ξανασυναντήσει».

Σημείωσε, πάντως, ότι «τα προβλήματα άρχισαν πολύ πριν την ηγεσία του Κασσελάκη».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.