Κυριακή, 19 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Αποστολάκης για F-35: Η προμήθεια οπλικών συστημάτων πρέπει να προκύπτει από εμπεριστατωμένη μελέτη

Μοιραστείτε το

Στην ανακοίνωση του πρωθυπουργού για την προμήθεια F- 35 αναφέρθηκε ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ και πρώην Υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, τονίζοντας ότι είναι σημαντικό η Τουρκία να μην αναβαθμίσει τα F-16, να μην πάρει καινούργια και να μην μπει στο πρόγραμμα των F-35.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Αποστολάκης υπογράμμισε ότι “οτιδήποτε έρχεται στις ένοπλες δυνάμεις κατ’ αρχήν είναι θετικό. Τα F -35 είναι από τα καλύτερα αεροπλάνα του κόσμου αλλά στη δικιά μας περίπτωση θα πρέπει να εξετάσουμε μερικά στοιχεία: Το πρώτο είναι αν η οποία προμήθεια προκύπτει μετά από μελέτη και εισήγηση του αρμόδιου επιτελείου, που το στοιχειοθετεί με επιχειρήματα, γιατί απαιτείται αυτή η προμήθεια. Στη συνέχεια ακολουθούνται κάποιες διαδικασίες. Μας ξενίζει το γεγονός  ότι ο πρωθυπουργός ανακοινώνει μια τέτοια προμήθεια χωρίς να φαίνεται ότι έχουν τηρηθεί αυτές οι δικαδικασίες. Το πράσινο φως δεν δίνεται από έναν άνθρωπο αλλά αφού γίνουν εμπεριστατωμένες μελέτες και αναλύσεις. Καλό είναι να τηρούνται διαδικασίες γιατι εξασφαλίζουν ασφάλεια στην ορθότητα της απόφασης”.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι “πριν φράσουμε στα F – 35 Θα πρέπει να δύομε μερικά πράγματα: Έχουμε εξασφαλίσει την υποστήριξη των αεροσκαφών που έχουμε ήδη προμηθευτεί;”.

“Το σημαντικό είναι να μην ενισχυθεί η Τουρκία από τις ΗΠΑ στα οπλικά της συστήματα”, συμπλήρωσε και εκτίμησε ότι “κάποια στιγμή η γειτονική χώρα θα μπει στο πρόγραμμα των F – 35, κάτι που δεν εξασφαλίζεται με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ” καθώς όπως είπε “δεν πήραμε καμία υπόσχεση”.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.