Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο κ. Οικονόμου επιβεβαίωσε ότι παρακολουθούνται και άλλα πολιτικά πρόσωπα

Μοιραστείτε το

Σε ερώτηση του Kontra για το αν η κυβέρνηση δεσμεύεται  πως δεν έχει υπάρξει συνεργασία της ΕΥΠ και των υπηρεσιών ασφαλείας με ιδιώτη,  προκειμένου να γίνει χρήση του λογισμικού παρακολούθησης Pretador, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος υποστήριξε εκ νέου πως οι ελληνικές αρχές ασφαλείας δεν χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα κακόβουλα λογισμικά. «Το έχουμε πει από την πρώτη στιγμή, το ελληνικό δημόσιο δεν έχει αγοράσει, οι κρατικές αρχές ασφαλείας δεν έχουν χρησιμοποιήσει κατά τον οιονδήποτε τρόπο αυτού του είδους τα κακόβουλα λογισμικά», πρόσθεσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Παρ’όλα αυτά, το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει, καθώς όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε από δημοσιογράφους σχετικά με τις υποκλοπές απάντησε ότι η κυβέρνηση δεν έχει υπόψιν της κάποια άλλη περίπτωση υποκλοπής αντίστοιχης του κ. Ανδρουλάκη, προκαλώντας την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία σχολίασε το γεγονός.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή τύπου το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου επιβεβαίωσε σήμερα, εμμέσως πλην σαφώς, ότι παρακολουθούνται και άλλα πολιτικά πρόσωπα, όπως η εφημερίδα Καθημερινή είχε αποκαλύψει προ ημερών.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση δημοσιογράφων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι «δεν είναι σε γνώση της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού αντίστοιχο ζήτημα με αυτό του κ. Ανδρουλάκη».

Η απάντηση του κ. Οικονόμου προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο οποίος σχολίασε: «Δηλαδή δεν απέκλεισε να υπάρχει παρόμοιο ζήτημα, αλλά αν υπάρχει ούτε αυτό είναι σε γνώση του κ. Μητσοτάκη. Με άλλα λόγια, προεξόφλησε ότι και άλλες παρακολουθήσεις να αποκαλυφθούν, θα τις φορτώσει όλες στον αποπεμφθέντα Κοντολέοντα και στον ανιψιό του και μέχρι προχθές αντ´ αυτού, κ. Δημητριάδη».

Προσθέτωντας «Βολικό ακούγεται, αλλά ας γνωρίζει ότι, με βάση το Σύνταγμα, η ευθύνη του πρωθυπουργού, που μάλιστα είχε μεταφέρει την ΕΥΠ στο δικό του γραφείο, είναι αντικειμενική και αμετάθετη».

Παράλληλα σημειώνουν με νόημα ότι «από την απάντηση του κ. Οικονόμου προκύπτει ένα ερώτημα: Ας υποθέσουμε ότι όντως ο κ. Μητσοτάκης είναι εγκληματικά επικίνδυνος και δεν γνωρίζει, αλήθεια δεν είχε την περιέργεια όταν απέπεμψε τους κ.κ. Δημητριάδη και Κοντολέοντα να τους ρωτήσει εάν η ΕΥΠ παρακολουθούσε και άλλους πολιτικούς;

Πήρε κάποια απάντηση;

Και αν ναι, ποια ήταν αυτή;»

«Σε κάθε περίπτωση, είναι τόσο βαθιά ένοχος που κάθε του κίνηση, κάθε του λέξη, τον αποκαλύπτει ακόμη περισσότερο» τονίζει καταληκτικά το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.