Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ανδρέας Πάτσης: Ήταν δικηγόρος στελεχών της ΕΥΠ που κατηγορούνταν για κατασκοπεία

Μοιραστείτε το

Ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος διαγράφηκε από το κόμμα λόγω της κατοχής offshore εταιρειών στην Κύπρο, αλλά και εξαιτίας της δραστηριότητας του με την εξαγωρά κόκκινων δανείων των πολιτών, εμφανίζεται να είναι είναι δικηγόρος υπεράσπισης πολλών στελεχών της ΕΥΠ.

Συγκεκριμένα ο Ανδρέας Πάτσης όπως αποκαλύπτει το Mega είχε αναλάβει συνήγορος υπεράσπισης για στελέχη της ΕΥΠ που αντιμετώπιζαν κατηγορίες κατασκοπείας κατά την διάρκεια μίας περιόδου που πολλά στελέχη της υπηρεσίας αυτής αντιμετώπιζαν τέτοιου είδους κατηγορίες για ύποπτες δοσοληψίες.

Να σημειωθεί ότι ο ο βουλευτής Γρεβενών τα τελευταία χρόνια είχε πάρει από τα ΕΛΤΑ πάνω από 800 χιλ. ευρώ, για νομικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα εξάλλου με πληροφορίες, δεν είναι λίγες οι εταιρείες που συμμετέχει ο πρώην πλέον βουλευτής της ΝΔ.

Από το 1995 συμμετέχει στην εταιρεία «Multi Collection» (κοινή εταιρεία με Τράπεζα Πειραιώς), η οποία διαχειριζόταν «κόκκινα» δάνεια.

Το 2010 η εταιρεία «Πλάτων», την οποία ίδρυσε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, (σε συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς), αγόρασε «κόκκινα» 62 εκατ. € με 4,3 εκατ. €.

Ο Ανδρέας Πάτσης συμμετέχει επίσης στην Horsehold (Κυπριακή LTD) από το 2017, ενώ το 2019 επενδύει 1 εκατ. € στην Lyktos (μέτοχος Παγκρήτιας) με δάνειο Ελβετίας.

Το 2022 ιδρύει την εταιρεία «Ανδρέας Πάτσης και Συνεργάτες», εκπροσωπώντας το DLA Piper, Νομικές Υπηρεσίες ΕΛΤΑ.

Επιπλέον, εμπλέκεται σε νομικές υπηρεσίες στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας, ενώ από 2012 – 2022 έχει συμμετοχή σε άλλες 15 εταιρείες.

Πόθεν Έσχες

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το Πόθεν Έσχες του βουλευτή Γρεβενών. Συγκεκριμένα το 2018 είχε καταθέσεις 3.339 ευρώ, ενώ το 2019 οι καταθέσεις του εκτινάχθηκαν στα 2.302.940 ευρώ.

Επίσης το 2018 δεν εμφανίζει καθόλου χρήματα σε δάνεια και το 2019 είναι 1.309.392 ευρώ.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.