Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Αλέξης Τσίπρας: Μετά τις 21 Μαΐου ο Μητσοτάκης δεν θα είναι ένοικος του Μαξίμου

Μόνο η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εξασφαλίσει την ήττα της ΝΔ και του κυρίου Μητσοτάκη τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από την Καλαμάτα

Μοιραστείτε το

Τα διλήμματα της κάλπης έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας από την Καλαμάτα, εξαπολύοντας δριμύ κατηγορώ κατά της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο χαρακτήρισε «πρωθυπουργό του δεν ήξερα».

«Αλήθεια, ή συγκάλυψη;  Εντιμότητα, ή διαφθορά; Δημοκρατία, ή οικογενειοκρατία; Δικαιοσύνη για όλους ή προνόμια για λίγους;» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και ανέφερε ότι η πολιτική αλλαγή αποτελεί εθνική υποχρέωση. Παράλληλα δήλωσε ότι στις εκλογές της 21ης Μαΐου θα γίνει πράξη η προοδευτική κυβέρνηση και το αίτημα για δικαιοσύνη παντού.

Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε τις προγραμματικές προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ξεκαθαρίζοντας ότι θα μπει τέλος στις πολιτικές των αρίστων, στις πολιτικές  των ανισοτήτων και της αδιαφάνειας. Άμεσα μέτρα κατά της ακρίβειας, αυξήσεις μισθών και προστασία της πρώτης κατοικίας τα πρώτα μέτρα της προοδευτικής κυβέρνησης. Σφοδρή κριτική άσκησε εναντίον της κυβέρνησης και για τις κυβερνητικές ευθύνες στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, τονίζοντας ότι πρόκειται για συγκάλυψη. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι είναι βέβαιο ότι μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα είναι πρωθυπουργός.

«Οι εκλογές που έχουμε μπροστά μας είναι ένας κρίσιμος σταθμός. Ένα είναι βέβαιο. Μετά τις 21 Μάη ο κύριος Μητσοτάκης δεν θα είναι ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου. Μετατρέπεται μέρα μέρα με τη μέρα σε παράγοντα αποσταθεροποίησης για τον τόπο. Εκβιάζει με διχαστικό τρόπο, με τοξικότητα και κυρίως θέτει εκβιαστικά διλήμματα. Επιθυμεί να οδηγήσει την χώρα σε διπλές, τριπλές, τετραπλές εκλογές μέχρι αυτός να βγει πρώτος και να κερδίσει την αυτοδυναμία. Έχει περάσει η εποχή των αλαζονικών αυτοδυναμιών, έρχεται η εποχή της συνεργασίας. Χρειαζόμαστε συναινέσεις και ενότητα για να πάμε μπροστά» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ χαρακτήρισε την ομιλία στην Καλαμάτα ως «πρώτο βήμα που θα φέρει την πολιτική αλλαγή και τη δικαιοσύνη», στέλνοντας «το μήνυμα της αποφασιστικότητας και της ελπίδας, το μήνυμα ότι η προοδευτική κυβέρνηση, που έχει ανάγκη ο τόπος θα γίνει πράξη σε λίγες εβδομάδες από σήμερα». «Με καθαρό μέτωπο. Καθαρό πολιτικό μητρώο. Καθαρές προτάσεις. Καθαρά χέρια. Διεκδικούμε την ψήφο του λαού για να αλλάξουμε τη χώρα. Να ξαναφέρουμε τη δικαιοσύνη στον τόπο», είπε, ξεκινώντας την ομιλία του, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα «το πετύχει». «Είμαστε πιο έτοιμοι, πιο ώριμοι, πιο έμπειροι, αλλά και πιο αποφασισμένοι από ποτέ γι’ αυτό», δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας, τονίζοντας πως «η αλλαγή είναι ο καθένας από μας», «ο εργαζόμενος, ο άνεργος, ο νέος, ο μικρομεσαίος, ο αγρότης, ο συνταξιούχος, που διεκδικεί ένα καλύτερο αύριο».

«Σε αυτή τη κρίσιμη, όμως, εκλογική μάχη προσερχόμαστε όλοι με το βάρος του πένθους και της οργής. Όταν νέοι άνθρωποι παίρνουν το τρένο και αντί να καταλήξουν στην αγκαλιά των δικών τους καταλήγουν στο θάνατο, τότε έρχεται η ώρα να πούμε όλοι να πούμε μια φράση, ανεξάρτητα από το τι πιστεύουμε, ποιο κόμμα ψηφίσαμε, ποιες ιδέες μας συγκινούν: Ως εδώ! Δεν πάει άλλο!», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «όλες οι ασχήμιες του κράτους που διαφημίστηκε ως επιτελικό συναντήθηκαν στην κοιλάδα των Τεμπών με δραματικές συνέπειες». «Η διάλυση του δημόσιου τομέα και κάθε δομής προστασίας των ανθρώπων. Η εμμονή στις θολές συμφωνίες για την κερδοσκοπία των μεγάλων συμφερόντων. Ο κομματισμός, ο χρηματισμός, το ρουσφέτι, το βόλεμα. Η αδιαφορία τελικά όχι μόνο για την καθημερινότητα των απλών ανθρώπων, αλλά και για την ίδια τη ζωή», είπε χαρακτηριστικά, ενώ ξεκαθάρισε πως «δεν είναι η ανείπωτη αυτή τραγωδία θέμα για προεκλογική εκμετάλλευση».

Περισσότερα σε λίγο

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.