Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Αλέξης Γεωργούλης: Σήμερα η ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο για την άρση της ασυλίας του

Μοιραστείτε το

Μετά την έγκριση της σύστασης για άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη για την υπόθεση ξυλοδαρμού και βιασμού σε βάρος της Ελένης Χρονοπούλου, από την Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (JURI), το μεσημέρι της Τρίτης (30/05), σήμερα, Πέμπτη (01/06) θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για την οριστική στην Ολομέλεια του ΕΚ.

Σημειώνεται ότι η σχετική σύσταση για άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη εγκρίθηκε ομόφωνα με 18 ψήφους, ενώ δεν υπήρξε κάποια ψήφος κατά της άρσης ασυλίας ή αποχή.

Υπενθυμίζεται πως ο Αλέξης Γεωργούλης έχει ζητήσει την επίσπευση της άρσης της ασυλίας του, καθώς για τον λόγο αυτόν οι συνήγοροί του δεν έχουν ακόμη πρόσβαση στη δικογραφία.

Σημειώνεται πως οι δικηγόροι του θα μπορέσουν να πάρουν τη δικογραφία μόνο μετά την άρση της ασυλίας.

Το αίτημα άρσης της ασυλίας, το οποίο κατέθεσαν οι βελγικές αρχές τον Απρίλιο προς την πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, αφορά έρευνα εις βάρος του για «βαριά ποινικά αδικήματα».

Όπως προβλέπει το ποινικό σύστημα του Βελγίου, στην περίπτωση καταδίκης του ο ευρωβουλευτής αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από 5 έως 10 χρόνια.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.