Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Αχτσιόγλου: Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ για προοπτική δικαιοσύνης και δημοκρατίας

Μοιραστείτε το

«Το πρόγραμμα σταθερότητας που κατέθεσε η ΝΔ στην ΕΕ όχι μόνο δεν ενσωματώνει όσα τάζει προεκλογικά αλλά κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στο “Πρώτο Πρόγραμμα”.

«Προβλέπει μείωση σε πραγματικούς όρους των μισθών στον δημόσιο τομέα κατά 3%, μείωση 10% των δαπανών του Δημοσίου για αναλώσιμα στα νοσοκομεία, στην Παιδεία κ.λπ., πραγματική αύξηση στον ιδιωτικό τομέα μόλις 1% και όχι 25% όπως υπόσχεται ο κ. Μητσοτάκης, αντικατάσταση μόνο όσων συνταξιοδοτούνται και όχι νέες καθαρές προσλήψεις στο Δημόσιο», συνέχισε.

«Οι πολίτες πρέπει να σκεφτούν αν θα δεχτούν ότι τα νοσοκομεία θα μείνουν στη δύσκολη συνθήκη που είναι σήμερα και δεν θα μπορούν να παρέχουν αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας, οι δημόσιοι υπάλληλοι αν αντέχουν το πραγματικό εισόδημά τους να μειωθεί περαιτέρω, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα αν μπορούν να δεχτούν πραγματική αύξηση στον μισθό τους μόλις 1% την επόμενη τετραετία για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες. Αυτό είναι το μόνο πρόγραμμα της ΝΔ που υπάρχει και οι πολίτες θα πρέπει να λάβουν πολύ σοβαρές αποφάσεις με αυτά τα δεδομένα», επισήμανε η κ. Αχτσιόγλου.

«Απέναντι στο πρόγραμμα της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει μία αντιπαραθετική στρατηγική. Με συγκεκριμένα μέτρα για να αυξηθούν οι μισθοί σε όλα τα επίπεδα -στον ιδιωτικό τομέα όχι μόνο ο κατώτατος αλλά να ξεπαγώσουν οι τριετίες και να υπάρχουν κλαδικές συλλογικές συμβάσεις-, για 15.000 νέες προσλήψεις στην Υγεία ώστε να καλυφθούν στοιχειωδώς τα κενά, για ένα σοβαρό σχέδιο ρύθμισης των χρεών και προστασίας της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς, που δεν υπάρχει καθόλου στο πρόγραμμα της ΝΔ», υπογράμμισε.

Η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι «πρόκειται για δύο απολύτως αντιπαραθετικά σχέδια στον πυρήνα τους. Η στρατηγική επιλογή της ΝΔ μειώνει το διαθέσιμο εισόδημα για τη συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας και σωρεύει κέρδη σε μία ολιγοπωλιακή ελίτ, σε πραγματικά ελάχιστους επιχειρηματικούς ομίλους. Επίσης, ιδιωτικοποιεί κρίσιμες δομές υπηρεσιών και δημοσίων αγαθών ώστε να μην υπάρχει ισότιμη πρόσβαση των πολιτών, ανεξαρτήτως οικονομικής επιφάνειας, σε όλα τα δημόσια αγαθά όπως στην Υγεία, στην Παιδεία ή ακόμα και στο νερό ή στην ενέργεια. Από την άλλη πλευρά, στον πυρήνα του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πολιτική ενίσχυσης της κοινωνικής πλειοψηφίας με όρους δικαιοσύνης, με όρους ισότιμης πρόσβασης στα δημόσια αγαθά και παρέμβασης του κράτους στην οικονομία -όχι “η αγορά θα λύσει μόνη της όλα τα προβλήματα”- για να υπάρξει δικαιότερη κατανομή του παραγόμενου πλούτου».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.