Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Αχτσιόγλου για Σκέρτσο: «Η θητεία του στον ΣΕΒ δεν τον βοήθησε στο θέμα των μισθών»

Μοιραστείτε το

«Είναι κρίμα ο εκπρόσωπος της ΝΔ να εκτίθεται εκ νέου. Φαίνεται ότι η θητεία του στον ΣΕΒ δεν τον βοήθησε και τόσο στο θέμα των μισθών» σχολιάζει με νόημα η Έφη Αχτσιόγλου σε ανάρτησή της στο Facebook. «Το πιο κρίμα πάντως είναι ότι παρόντος του κ. Σκυλακάκη στο πάνελ, η ΝΔ επέλεξε να τοποθετηθεί λίγο αργότερα υποδεικνύοντας ότι οι απαντήσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών δεν ήταν επαρκείς» σημειώνει.

 

Ο Άκης Σκέρτσος είχε σπεύσει να ρίξει την μπάλα στην εξέδρα για την παραδοχή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη ότι στο Πρόγραμμα Σταθερότητας που έχει καταθέσει η κυβέρνηση της ΝΔ στις Βρυξέλλες δεν υπάρχουν οι προεκλογικές υποσχέσεις Μητσοτάκη. Αντί ουσιαστικής απάντησης στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την κρυφή ατζέντα της ΝΔ, ο εκπρόσωπος της Πειραιώς τον κατηγόρησε ότι είναι «αδιάβαστος και ανεπίδεκτος μαθήσεως».

Νέες αλχημείες Σκέρτσου

Μάλιστα, σε σημερινή ανάρτησή του στο Facebook ο Άκης Σκέρτσος με αλχημείες επιχείρησε να πείσει ότι παρόλο που η ΝΔ θα τηρήσει τον ορίζοντιο κανόνα 1 πρόσληψη για κάθε 1 αποχώρηση στο δημόσιο, με κάποιον μαγικό τρόπο θα αυξήσει το προσωπικό σε υγεία, παιδεία και ασφάλεια.

Ανερυθρίαστα ο εκπρόσωπος Τύπου παραδέχεται ότι ο συνολικός αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων στον στενό δημόσιο τομέα έχει μειωθεί κατά 0,5% σε σχέση με το 2019.

Υπενθυμίζεται ότι η Έφη Αχτσιόγλου επιφύλαξε άγριο σφυροκόπημα στον Θεόδωρο Σκυλακάκη σχετικά με τα ψέματα της ΝΔ για το πρόγραμμά της, με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη να προσπαθεί να απαντήσει εμφανώς πανικοβλημένος.

 

«Αυτό που υποστήριξε ο κ. Σκυλακάκης είναι ακριβώς αυτό που είχε πει και ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από δύο εβδομάδες, ότι δηλαδή οι προεκλογικές εξαγγελίες της ΝΔ δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα σταθερότητας που έχει καταθέσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτό λοιπόν που είπε ο κ. Μητσοτάκης πως όλες οι προεκλογικές τους εξαγγελίες βρίσκονται στο πρόγραμμα σταθερότητας, είναι ένα ψέμα» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα διευκρίνισε ότι «ο κ. Σκυλακάκης είπε πως επειδή θα αυξήσουν τον κατώτατο μισθό, γι’ αυτό  θα αυξηθεί ο μέσος μισθός κατά 25%. Αυτό πολύ απλά, δεν ισχύει. Επουδενί δεν υπάρχει αντιστοίχιση στην αύξηση κατώτατου μισθού και μέσου μισθού. Το 2019-2022 ενώ αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός, ο μέσος μισθός αυξήθηκε μόλις 1%. Για να αυξηθεί ο μέσος μισθός χρειάζονται συγκεκριμένες πολιτικές. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, κλαδικές συμβάσεις εργασίας, ξεπάγωμα τριετιών. Έτσι αυξάνεται ο μέσος μισθός» υπογράμμισε.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.