Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Σκληρή απάντηση Μαξίμου σε Κελέτση: Έμεινε εκτός κυβέρνησης γιατί ήταν αναποτελεσματικός

Η αντίδραση του Μαξίμου στις αιτιάσεις Κελέτση περί απομάκρυνσής του στον ανασχηματισμό επειδή δεν ψήφισε τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Μοιραστείτε το

Σε υψηλούς τόνους απάντησε το Μέγαρο Μαξίμου στις αιχμές του Σταύρου Κελέτση, ο οποίος ισχυρίστηκε πως «κόπηκε» από το νέο κυβερνητικό σχήμα μετά τον ανασχηματισμό επειδή δεν ψήφισε το νόμο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Αποχώρησε από την κυβέρνηση επειδή ήταν αναποτελεσματικός», τόνισαν πηγές του Μαξίμου, υποστηρίζοντας πως η απομάκρυνσή του δεν είχε καμία σχέση με τη στάση του στο ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Μάλιστα, υπογράμμισαν ότι τρεις βουλευτές της ΝΔ που μπήκαν στη νέα κυβέρνηση, ο υφυπουργός Εργασίας Κώστας Καραγκούνης, ο υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης, Κώστας Γκιουλέκας και ο υφυπουργός Ναυτιλίας Στέφανος Γκίκας δεν είχαν ψηφίσει τον επίμαχο νόμο.

Τα «καρφιά» Κελέτση

Ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οποίος στο πλαίσιο του ανασχηματισμού ανατικαταστάθηκε από τον Χρήστο Κέλλα, ανέφερε με νόημα στο «αποχαιρετιστήριο» μήνυμα του στο Facebook:

«Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να ικανοποιήσω την επιθυμία του πρωθυπουργού […] Γνώριζα τότε τις πιθανές συνέπειες που θα είχε αυτή η στάση από την πλευρά μου. Και τις αποδέχθηκα».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Σταύρου Κελέτση:

«Θέλω να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά τον Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη του να με τοποθετήσει στην πρώτη Κυβέρνηση που προέκυψε μετά τις εκλογές του 2023, στη θέση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αυτούς τους 10 μήνες όλη η ομάδα καταθέσαμε εδώ στο Υπουργείο όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να προωθήσουμε το κυβερνητικό έργο. Προσωπικά λυπάμαι που δεν μπόρεσα να ικανοποιήσω την επιθυμία του Πρωθυπουργού να ψηφίσω το νόμο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών όπως μου ζήτησε όταν με κάλεσε στο Πρωθυπουργικό γραφείο στις 16/1/24, γιατί όπως του εξήγησα αντιτίθεται στις αρχές και τις αξίες που πάγια υπηρετώ.

Γνώριζα τότε τις πιθανές συνέπειες που θα είχε αυτή η στάση από την πλευρά μου. Και τις αποδέχθηκα. Εύχομαι από ψυχής στο νέο κυβερνητικό σχήμα να πετύχει στο στόχο της Ανάπτυξης και της προόδου της χώρας! Πάνω από όλους και όλα η Ελλάδα μας!».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.