Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Άδωνις Γεωργιάδης: Αμετανόητος για τους συμβασιούχους στα νοσοκομεία – «Δεν θα γίνουν αορίστου χρόνου»

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ουσιαστικά ότι από τις 30/6 οι εργολάβοι θα αναλάβουν τις υπηρεσίες καθαριότητας, αίτησης και φύλαξης στα νοσοκομεία

Μοιραστείτε το

Αμετανόητος εμφανίστηκε και σήμερα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης αναφορικά με τους εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στην καθαριότητα νοσοκομείων.

 

Ο Άδ. Γεωργιάδης απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του ΚΚΕ σχετικά με τους Συμβασιούχους Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ) στην καθαριότητα, στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» επανέλαβε, μετά την τρίμηνη παράταση που έδωσε την περασμένη εβδομάδα ότι «δεν θα γίνουν μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι, ούτε αορίστου χρόνου διότι αυτό το απαγορεύει το Σύνταγμα της χώρας στο οποίο και εσείς και εγώ έχουμε ορκιστεί πίστη. Να μην τους υπόσχεται κανείς μονιμότητα από το παράθυρο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός της κυβέρνησης που στηρίζει την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων και την παράκαμψη του αρ. 16 του Συντάγματος πρόσθεσε για το ενδεχόμενο μονιμοποίησης των εν λόγω συμβασιούχων ότι «όποιος τους κρατήσει, θα έχει διαπράξει ποινικό αδίκημα».

Ο ίδιος ο οποίος μετά τη συνάντησή του με την ΠΟΕΔΗΝ την προηγούμενη Πέμπτη εμφανίστηκε ως πλασιέ των εργολάβων στο ΕΣΥ καθώς δεσμεύτηκε ότι «όποιος εργαζόμενος με ΣΟΧ θέλει να προσληφθεί σήμερα ή κατά τη διάρκεια των μηνών αυτών σε εργολάβο υπηρεσιών καθαριότητας στα νοσοκομεία θα φροντίσω εγώ ο ίδιος να προσληφθεί» σήμερα, προσπάθησε να τα μαζέψει, λέγοντας ότι «έχουμε βάλει ως όρο στην όποια εταιρεία αναλάβει π.χ. την καθαριότητα, ότι πρέπει υποχρεωτικά να προτείνει πρόσληψη πρώτα σε αυτούς τους ανθρώπους, εφόσον και αν θέλουν να εργαστούν».

Κατά τα άλλα, ο Άδ. Γεωργιάδης πιστός στη λογική της ΝΔ ότι λεφτά υπάρχουν μόνο για τους εργολάβους και όχι για τους εργαζόμενους, επανέλαβε ότι δεν μπορούν να προσληφθούν και γιατροί και νοσηλευτές και καθαριστές επισημαίνοντας ότι «ούτε μπορούμε να τους πάρουμε όλους, ούτε μπορούμε να είμαστε όλοι στην Ελλάδα δημόσιοι υπάλληλοι».

Τέλος αναφέρθηκε στο δήθεν «μεγαλύτερο πρόγραμμα προσλήψεων στην υγεία» για φέτος κάνοντας λόγο για 10.000 προσλήψειςξεχνώντας ωστόσο να αναφέρει πόσοι εργαζόμενοι αποχωρούν είτε λόγω συνταξιοδότησης είτε λόγω των ακατάλληλων συνθηκών εργασίας στο υποστελεχομένο ΕΣΥ.

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.