Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ποιος θα πάρει τον μουτζούρη;

Οι δικαιολογίες δεν μπορούν να καλύψουν τις ευθύνες του επιτελικού κράτους. Παρά τις επικοινωνιακές προσπάθειες -που αγγίζουν σε περιπτώσεις την γελοιότητα- στην κυβέρνηση γνωρίζουν ότι είναι εκτεθειμένοι

Μοιραστείτε το

Επικαλούνται κάθε πιθανή και απίθανη δικαιολογία, για να μην αναλάβουν την ευθύνη της καταστροφής της χώρας. Μόνο επίθεση από Αρειανούς δεν έχει ανακαλύψει η κυβέρνηση και ειδικότερα ο αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας. Οι δικαιολογίες δεν μπορούν να καλύψουν τις ευθύνες του επιτελικού κράτους. Παρά τις επικοινωνιακές προσπάθειες -που αγγίζουν σε περιπτώσεις την γελοιότητα- στην κυβέρνηση γνωρίζουν ότι είναι εκτεθειμένοι. Γι’ αυτό και έχουν αρχίσει οι μεταξύ τους γκρίνιες. Διότι στο τέλος κάποιος θα πάρει τον μουτζούρη. Και όπως όλοι γνωρίζουν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα είναι αυτός που θα αναλάβει την ευθύνη. Θα πληρώσουν τη νύφη κάποιοι υπουργοί του.

Πρώτος στον κατάλογο ο Βασίλης Κικίλιας. Το Μέγαρο Μαξίμου μέσω διαρροών σε διάφορα ΜΜΕ, δείχνει ότι υπάρχει θέμα Κικίλια στην κυβέρνηση και ότι όταν κάτσει ο κουρνιαχτός από τις φωτιές, ο Πρωθυπουργός θα κινηθεί σε αντικατάσταση προσώπων. Γι’ αυτό και κ. Κικίλιας έχει βγει στα κανάλια να κάνει δηλώσεις για τους εγκληματίες εμπρηστές.

Ο κ. Κικίλιας, αρμόδιος υπουργός Πολιτικής Προστασίας, προχώρησε σε ένα ξέσπασμα για να αποσείσει τις ευθύνες του, μίλησε με συγκινησιακή φόρτιση για «αλιτήριους» που βάζουν φωτιές και συγκεκριμένα για 9 απόπειρες που έγιναν στην περιοχή του Αυλώνα στην Πάρνηθα.

Το «χαρτί» του ξένου δακτύλου και του οργανωμένου σχεδίου που θέλει να παίξει συνολικά η κυβέρνηση δεν μπορεί να σώσει τον Βασίλη Κικίλια, για τον οποίο το κλίμα στο Μαξίμου είναι πολύ κακό. Στο στόχαστρο ενδοκυβερνητικών επιθέσεων έπεσε και ο Νίκος Δένδιας και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας καθώς σε σύσκεψη στο Μαξίμου σημειώθηκε από αρκετούς ότι άργησε πολύ να επέμβει ο στρατός στον Έβρο και ότι έπρεπε να έχει ειδοποιηθεί από νωρίς για το θέμα της μεγάλης εισβολής των λαθρομεταναστών στην περιοχή. Αλλά ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ήταν από την αρχή στον Έβρο. Πώς είναι δυνατόν λοιπόν να υπάρχουν ευθύνες καθυστέρησης; Κάποιοι επίσης νοστάλγησαν ήδη τον… Μηταράκη. Έχει ανοίξει περισσότερο η συζήτηση για το μεταναστευτικό καθώς την ώρα την φωτιάς στον Έβρο βρέθηκαν αρκετοί μετανάστες με ύποπτο εξοπλισμό.

Ήταν ο Άρης Πορτοσάλτε προχθές ο οποίος ξεσπάθωσε κατά της κυβέρνησης καθώς «οι μεταναστευτικές ροές έχουν αυξηθεί, ενώ επί Μηταράκη ήταν ελεγχόμενες». Κατά πόσο το ρεπορτάζ του συναδέλφου, δείχνει ότι στο στόχαστρο είναι ο Δημήτρης Καιρίδης, αυτό θα φανεί το επόμενο διάστημα. Ίσως η μομφή να μην αφορά στον νέο υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτική Δημήτρη Καιρίδη, αλλά τις αλλαγές στα υπουργεία γενικώς και στο υπουργείο Ναυτιλίας, όσο και στο Προστασίας του Πολίτη, που ήρθαν πρόσωπα που δεν έχουν δικαιώσει την επιλογή τους. (Αυξημένες ροές δια θαλάσσης, Νέα Φιλαδέλφεια κ.ά.). Διότι, όπως εύστοχα τονίζουν κυβερνητικές πηγές, τις μεταναστευτικές ροές δεν τις ελέγχει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής αλλά η Αστυνομία και το Λιμενικό που ανήκουν σε άλλα υπουργεία… Έχει λοιπόν αρχίσει η γκρίνια, γιατί όταν κάτσουν οι στάχτες και φύγουν οι καπνοί, ο… μεγάλος κάποιους θα τους στείλει σπίτι τους.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.