Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Οι ουρές επιστρέφουν στις κοινωνικές κουζίνες εξαιτίας του πληθωρισμού

Μοιραστείτε το

Κύριε Πρόεδρε της Διακυβέρνησης,

Η χώρα μας είναι ξανά αντικείμενο ερευνών, ρεπορτάζ, παρατηρήσεων για φτωχοποίηση του πληθυσμού της. Εκτενές ρεπορτάζ στο Euronews αναφέρεται στην κρίση ακρίβειας και στο ηλεκτροσόκ από τους λογαριασμούς ρεύματος που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά στη χώρα μας.
Στο σχεδόν 10λεπτο θέμα της εκπομπής Euronews Witness με τίτλο «Οι ουρές επιστρέφουν στις κοινωνικές κουζίνες εξαιτίας του πληθωρισμού», ο δημοσιογράφος του καναλιού Hans von der Brelie αποτυπώνει τη ζοφερή πραγματικότητα χιλιάδων πολιτών στην Ελλάδα που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην έκρηξη των τιμών.

Το ρεπορτάζ είναι εκτενές και έχει πολλά συγκεκριμένα παραδείγματα
.
Ένα από αυτά είναι η περίπτωση του συνταξιούχου Μανώλη, που μίλησε στον δημοσιογράφο του Euronews. Από τη σύνταξη των 620 ευρώ που παίρνει, είναι αναγκασμένος να πληρώνει 350 ευρώ ενοίκιο και με τα υπόλοιπα να αγοράζει τρόφιμα και φάρμακα για τον γιο του που έχει καρκίνο. Ωστόσο, του ήρθε λογαριασμός ρεύματος για τους μήνες του χειμώνα άνω των 1.400 ευρώ.

Στη Νάξο διαπιστώθηκε ότι η κρίση έχει μετατραπεί σε υπαρξιακή απειλή για τους αγρότες που αναγκάζονται να σταματήσουν τη γεωργία επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν για λιπάσματα ή ζωοτροφές και τους ψαράδες που σταμάτησαν να ψαρεύουν καθώς τα καύσιμα των σκαφών έχουν γίνει πολύ ακριβά. Πρόσφατα, μάλιστα, θανατώθηκαν περισσότερες από 300 αγελάδες και 30.000 κατσίκες και πρόβατα.

Κάνετε κάτι γι’ αυτό ή νομίζετε ότι το βοήθημα των 80 ευρώ για την βενζίνη λύνει το πρόβλημα;

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.