Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Κύριε Πρόεδρε της Διακυβέρνησης,

Μοιραστείτε το

Το θέμα της ανανέωσης των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων των υπηρεσιών του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, που λήγουν στις 31.12.2023, έφερε στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης.

Επισημαίνει προς εσάς ότι «Χαίρεστε και πανηγυρίζετε για όσα αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η κυρία Γιόχανσον. Είναι πολύ κρίσιμο να αναλογιστούμε ότι από μόνη της η χρηματοδότηση δεν είναι αρκετή ώστε να πανηγυρίζετε».

Όμως, χωρίς τους εργαζόμενους σε όλες αυτές τις δομές, δεν μπορεί το κράτος να ανταποκριθεί στις ανάγκες την ώρα που «Τα νησιά ζουν πάνω από τα όρια τους, οι εργαζόμενοι με επισφάλεια και εσείς πανηγυρίζετε».

Επισημαίνει λοιπόν ότι:

«Η τρίμηνη ανανέωση γίνεται από τους αγώνες των εργαζομένων, την πίεση που ασκούν και είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα για ανθρώπους που επτά χρόνια ασκούν ένα λειτούργημα. Δεν λύνει όμως το θέμα. Ίσα-ίσα, υπάρχει ο κίνδυνος, ουσιαστικά, το υπουργείο να πάψει να υφίσταται τον Μάρτιο του ‘23».
«Είναι άνθρωποι των οποίων η εργασία είναι αναντικατάστατη και η εμπειρία είναι δυσεύρετη. Είναι πολύ κρίσιμο από εδώ και μπρος, έστω και με το χρόνο τον οποίο έχουν μπροστά μας, να μην προχωράμε σε λύσεις της τελευταίας στιγμής, αλλά να είμαστε εδώ για να σχεδιάζουμε όσον αφορά το αύριο της πατρίδας μας συνολικά», ανέφερε ο Π. Χρηστίδης.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.