Κατεχόμενα: Τί συνέβη με τον Έλληνα δικηγόρο που συνέλαβαν οι Τούρκοι για «κατασκοπεία»

Δείτε τις αναρτήσεις του που τους φάνηκαν ύποπτες!

Δεν προκύπτει καμία κατηγορία για κατασκοπεία, σε αντίθεση με όσα ισχυρίζονται οι τουρκοκυπριακές αρχές του ψευδοκράτους

Σκωπτικά σχολιάζουν Έλληνες αξιωματούχοι τη σύλληψη του Λαρισαίου δικηγόρου Γ.Μ. με την κατηγορία της κατασκοπείας στα Κατεχόμενα.

 

Και αυτό διότι -όπως λένε- δεν είναι δυνατόν ένας κατάσκοπος να ανεβάζει το υλικό -που υποτίθεται ότι είναι προϊόν κατασκοπείας- στο Facebook, όπως έκανε ο Γ.Μ.

Στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media ο Έλληνας δικηγόρος είχε ανεβάσει τα τελευταία 24ωρα πλήθος φωτογραφιών από την επίσκεψή του στα Κατεχόμενα. Μάλιστα, είχε αναρτήσει ακόμα και τις φωτογραφίες από την τουρκική «πρεσβεία», υλικό βάσει του οποίου φέρεται να κατηγορείται για κατασκοπεία.

Ο Γ.Μ. αρχικά ξεκίνησε να ανεβάζει φωτογραφίες από την επίσκεψή του στη Λεμεσό πριν από περίπου έξι ημέρες και στη συνέχεια πέρασε στα Κατεχόμενα και άρχισε να ανεβάζει καθημερινά φωτογραφίες από εκεί. Οι πρώτες εικόνες από τα Κατεχόμενα ανέβηκαν πριν από πέντε ημέρες.

Οι φωτογραφίες από την τουρκική «πρεσβεία» ανέβηκαν από τον δικηγόρο πριν πέντε ημέρες με κείμενο που έγραφε:

«Η τουρκική πρεσβεία του τουρκοκυπριακού μη αναγνωρισμένου από ΟΗΕ de facto κράτους που δεν είναι, απέναντι από τα τείχη της Βόρειας Λευκωσίας».

 

Πριν από τέσσερις μέρες ανέβασε βίντεο που συνοδευόταν από το κείμενο:

«Το Αμερικανικό βρετανικό και γερμανικό προξενείο στη βόρεια Κύπρο που δεν αναγνωρίζεται, για να μη μας δουλεύουν οι πολιτικοί».

Το ερώτημα -όπως λένε Έλληνες αξιωματούχοι- είναι, πώς είναι δυνατόν κάποιος να ήθελε να διαπράξει κατασκοπεία και να ανέβαζε δημόσια το υλικό αυτό που «πρόδιδε» διαρκώς τη θέση του;

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, ο δικηγόρος συνελήφθη στις 27 Ιουνίου γιατί -σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ- φωτογράφιζε και βιντεοσκοπούσε με το κινητό του τηλέφωνο στρατιωτικά καταλύματα και εγκαταστάσεις, όπως την τουρκική «πρεσβεία».

 

Η σύλληψη φέρεται να έγινε επ’ αυτοφώρω και, σύμφωνα με την «κατάθεση» εκπροσώπου της «ψευδοαστυνομίας» στο κινητό και τις κάμερες του Έλληνα δικηγόρου εντοπίστηκε το επίμαχο υλικό.

Σύμφωνα με τουρκοκυπριακές πηγές, ο δικηγόρος απέρριψε τους ισχυρισμούς περί κατασκοπείας, υποστηρίζοντας ότι οι φωτογραφίες ελήφθησαν για «αναμνηστικούς σκοπούς».

Παρά ταύτα, ο «δικαστής» διέταξε την τετραήμερη κράτησή του, ενώ η κατηγορία που αντιμετωπίζει -όπως περιγράφεται από τις κατοχικές αρχές- επισύρει ποινή φυλάκισης έως πέντε ετών.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή